<--! -->

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ενα σκαλι απο την προκριση στους Ολυμπιακους οι Γ. Τσιλης και Γ. Τζιαλλας

Η μεγάλη ώρα για την Γιαννιώτικη Κωπηλασία έχει πλέον φτάσει, καθώς δύο απ’ τους κορυφαίους εκπροσώπους της, οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης, δίνουν ήδη τη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, διεκδικώντας το εισιτήριο της πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, το 2012.

Αυτή η πρόκριση, μαζί φυσικά με ένα μετάλλιο στο γραφικό Μπλεντ της Σλοβενίας, όπου και διεξάγεται αυτές τις ημέρες η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση της διεθνούς Κωπηλασίας, είναι ο μεγάλος στόχος των δύο Γιαννιωτών πρωταθλητών, που συμμετέχουν στους αγώνες με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Στην αποστολή της ΕΚΟΦΝΣ συγκαταλέγονται και άλλοι δέκα Έλληνες αθλητές οι οποίοι στελεχώνουν συνολικά έξι πληρώματα.

Οι Τσίλης και Τζιάλλας τρέχουν στο Παγκόσμιο με την Τετράκωπο άνευ Ανδρών, μαζί με τους Στ. Παπαχρήστο και Γ. Χρήστου. Αν βρεθούν στα 11 πρώτα πληρώματα του αγωνίσματος –κάτι που είναι περισσότερο από πιθανό- τότε θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν το επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, εκπροσωπώντας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση όχι μόνο τα Γιάννινα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Προνόμιο που ελάχιστοι Γιαννιώτες αθλητές είχαν μέχρι σήμερα.

Ήδη το πλήρωμα με την Γιαννιώτικη διπλή συμμετοχή πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό και αυτόματα προκρίθηκε στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Η πρόκριση αυτή κατατάσσει την ελληνική βάρκα στις 12 καλύτερες του κόσμου και την φέρνει έτσι ένα μόλις «σκαλί» από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η επιτυχία αυτή θεωρείται αναμενόμενη, αφού όπως δήλωσε και ο Γ. Τζιάλλας λίγο πριν την αναχώρηση για το Μπλεντ, σε κάθε διεθνή διοργάνωση που συμμετείχε η Τετράκωπος φέτος και ειδικά στα δύο Παγκόσμια Κύπελλα, βρέθηκε στο βάθρο, συναγωνιζόμενη με τα ίδια πληρώματα που αντιμετωπίζει αυτές τις ημέρες στην Σλοβενία. Πάντως, ο πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. δεν έκρυψε την επιθυμία του και για ένα ακόμη μετάλλιο στο φετινό Πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του Μπλεντ, το οποίο άρχισε το περασμένο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν περισσότεροι από 1.200 αθλητές από 68 χώρες, που αποτελούν και την «αφρόκρεμα» του συγκεκριμένου αθλήματος σε διεθνές επίπεδο.

Στην αποστολή της Ελλάδας, στην οποία, μεταξύ άλλων λαμβάνουν μέρος ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς και ο επικεφαλής τεχνικός Τζιάνι Ποστιλιόνε, συμμετέχει και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός προπονητής Τόλης Παλαιοπάνος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More