<--! -->

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πανετοιμοι οι ΠαιδικοιΣταθμοι - Καλυπτονται ολα τα αιτηματα

Πλήρως οργανωμένοι και στελεχωμένοι, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών, είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν την ερχόμενη Δευτέρα τα νήπια της περιοχής.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Συνάμα με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία έγινε η επιλογή των νηπίων και των βρεφών, ενώ μέσω ΑΣΕΠ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.

«Ο Οργανισμός λειτούργησε με απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας ήταν να καλύψουμε το σύνολο των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί, χωρίς να αποκλείσουμε κανένα παιδί. Γνωρίζουμε ότι η εποχή είναι ιδιαίτερη δύσκολη για το σύνολο των εργαζομένων και από την πλευράς μας κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διευκολύνουμε την κατάσταση, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Φίλιππος Τσουμάνης.

Στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας είχαν υποβληθεί 1346 συνολικά αιτήσεις. Με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων ακολούθησαν 56 ενστάσεις. Από αυτές, οι 36 δικαιώθηκαν και οι υπόλοιπες είκοσι απορρίφθηκαν, επειδή αφορούσαν σε νήπια κάτω του ενός έτους ή σε οικογένειες που διαμένουν σε άλλους δήμους.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου θα φιλοξενηθούν συνολικά 1165 νήπια. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππος Τσουμάνης, θα καλυφθεί και το σύνολο των υπολοίπων 181 αιτημάτων.

Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός κλήθηκε να αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό αφορούσε στην πλειάδα αιτημάτων που είχε υποβληθεί για τους παιδικούς σταθμούς της Κιάφας και της Καλούτσιανης. Συνολικά για τους δύο αυτούς σταθμούς είχαν κατατεθεί 700 αιτήσεις. Από τον Οργανισμό αξιολογήθηκαν και έγινε η κατανομή με βασικό κριτήριο τον τόπο κατοικίας.

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας ολοκληρώθηκαν οι επισκευές σε όλους τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου. Τις ημέρες αυτές γίνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Το Σαββατοκύριακο θα  ακολουθήσει απολύμανση και γενική καθαριότητα και το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου θα είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τα νήπια και τα βρέφη.

Οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί στελεχώθηκαν με 56 νέους εργαζόμενους, που καλύπτουν όλες τις απαραίτητες ειδικότητες. Από αυτούς οι 20 θα εργαστούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενδεκάμηνης διάρκειας και οι υπόλοιπες 36 θέσεις καλύπτονται από πιστώσεις του ΕΣΠΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More