<--! -->

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Προστιμα σε 6 επιχειρησεις της Ηπειρου απο τον ΕΦΕΤ


Στην επιβολή 6 προστίμων συνολικού ύψους € 24.500 σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανά την Ήπειρο, στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της κείμενη νομοθεσίας προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Αναλυτικά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Φ.Ε.Τ. είναι τα ακόλουθα:

1. Πρόστιμο € 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε. που εδρεύει στη Μεταμόρφωση Αττικής, διότι κατά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε στο υποκατάστημά της στην Κωνσταντινουπόλεως & Αχέρωντος στα Ιωάννινα διαπιστώθηκαν :

Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.

Ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για την υποδομή.

2. Πρόστιμο € 5.500 στο εστιατόριο εντός της ξενοδοχειακής μονάδας με την επωνυμία REGINA MARE HOTEL CLUB / Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που εδρεύει στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, διότι διαπιστώθηκαν :

Ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής, χώρων και εξοπλισμού.

Ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για τον εξοπλισμό και την υποδομή.

Σημειώνεται ότι οι παραβάσεις παρατηρήθηκαν σε επανέλεγχο.

3. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο – ψητοπωλείο – ψαροταβέρνα – καφέ μπαρ με την επωνυμία KYΡΙΑΚΗΣ Χ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε. που εδρεύει στο Λύχνο Πάργας, διότι διαπιστώθηκαν :

24,500 kg μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα τα οποία στερούνταν υγειονομικών επισημάνσεων και είχαν συσκευασθεί και συντηρηθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση πραγματοποιήθηκε επανέλεγχος.

4. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο – μπαρ εντός του ξενοδοχείου ΔΕΝΤΡΟ με την επωνυμία ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΕΧΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που εδρεύει στη Ζέρβα 30 στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, διότι διαπιστώθηκαν :

319,65 κιλά μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα – προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας και άλλα που συντηρούνταν κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς ενδείξεις (ανευρέθησαν κατεψυγμένα ολόκληρα ζωικά θηράματα με παρουσία φτερών και τριχώματος).

Ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

5. Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο αεροδρομίου με την επωνυμία Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που εδρεύει στον αερολιμένα Ιωαννίνων, διότι διαπιστώθηκε :

Έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

6. Πρόστιμο € 2.000 στο οβελιστήριο με την επωνυμία ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΜΠΟΚΑΣ και διακριτικό τίτλο ''ΤΟ ΓΥΡΑΔΙΚΟ'' που εδρεύει στη Γούναρη 1 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκαν :

Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής, υποδομής και εξοπλισμού.

> Το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ (pdf αρχείο)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More