<--! -->

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Στους Συνοριακους Σταθμους Κακαβιας και Μερτζανης η Γενικη Γραμματεας

Τις συνθήκες λειτουργίας και τις κτιριακές υποδομές των μεθοριακών σταθμών Κακαβιάς και Μέρτζανης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων είδε από κοντά η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάσταστη διάρκεια της επίσκεψής της την Τετάρτη (27/7/11).

Η Γενική Γραμματέας συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενημερώθηκε από τους προϊσταμένους των τελωνείων, τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων και το προσωπικό (πολιτικό και αστυνομικό) για τις συνθήκες εργασίας και την κατάσταση των κτιριακών κυρίως υποδομών.

Όπως είναι γνωστό με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συστήνονται Τμήματα Συνοριακών Σταθμών τα οποία είναι αρμόδια για τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των χερσαίων Συνοριακών σταθμών, καθώς και για την άρτια λειτουργία τους. Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματέας έχει ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών στους Συνοριακούς Σταθμούς, Τελωνεία που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά την επίσκεψή της στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, στη Νίκη και την Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, σειρά είχαν η Κακαβιά και η Μέρτζανη όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας των Σταθμών και είδε τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους. Κυρίαρχο αίτημα που τέθηκε στη Γενική Γραμματέα είναι η κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες των Σταθμών καθώς η κίνηση διαρκώς αυξάνεται γεγονός που και η ίδια διαπίστωσε κατά την επίσκεψή της στην Κακαβιά όπου από το πρωί ως τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν καταγραφεί 4.000 διελεύσεις.

Η Γενική Γραμματέας από την πλευρά της, συνεχάρη το πολιτικό και αστυνομικό προσωπικό των δύο Σταθμών για τις επιτυχίες τους στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών (διακίνηση ναρκωτικών, κλεμμένων οχημάτων κ.λ.π.) και τους  διαβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα βρίσκονται στο πλευρό τους και σε συνεργασία μαζί τους θα προχωρούν στη δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Ταυτόχρονα τους ζήτησε να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση ατόμων και αγαθών, που παρατηρείται ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, καθώς και οι δύο σταθμοί αποτελούν τις κύριες πύλες της χώρας από και προς τη γειτονική Αλβανία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More