<--! -->

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Στο συνεδριο του Παγκοσμιου Συμβουλιου Ηπειρωτων Εξωτερικου ο Δημαρχος Ιωαννιτων

Στην έναρξη των εργασιών του δεύτερου συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο κ. Φίλιος καλωσόρισε τους απόδημους Ηπειρώτες σημειώνοντας πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως μία μόνιμη γέφυρα μεταξύ των αποδήμων και της Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και τόνισε πως ο Δήμος με τα έργα που εκτελεί και όσα διεκδικεί βρίσκεται στην πρωτοπορία.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αποτελέσει μέρος του συνολικού προβλήματος της χώρας. Έχει την αυτοτέλειά της, ειδικά στην χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής και μπορεί να αναπτύξει συνεργασίες για νέες επενδύσεις στον τόπο. Επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φίλιος έκανε εκτενή αναφορά στις δυνατότητες που υπάρχουν στους τομείς τουρισμού και αθλητισμού σημειώνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες επενδύσεων.

Τέλος ο Δήμαρχος κάλεσε τους απόδημους, μέσω των οργανώσεών τους, εν όψει των αλλαγών στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να στηρίξουν την ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο πρέπει να λειτουργήσει ως το κορυφαίο ΑΕΙ στην Βορειοδυτική Ελλάδα, παίρνοντας υπό την σκέπη του σχολές και τμήματα που λειτουργούν σήμερα στο Ιόνιο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More