<--! -->

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ηλεκτρονικος ελεγχος βιολογικων καθαρισμων για την προστασια των υδατινων συστηματων της Ηπειρου

Με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για τον ηλεκτρονικό έλεγχο των απορροών των βιολογικών καθαρισμών των επιχειρήσεων που έχουν ως αποδέκτη υδάτινα συστήματα της Ηπείρου. Πρόκειται για αξιοποίηση της εμπειρίας που αποκτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, από ανάλογου είδους πρωτοβουλία στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, επέκταση και συμπλήρωσής της. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στόχος της Περιφέρειας είναι να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να παρθούν μέτρα προστασίας για τους ποταμούς Καλαμά, Άραχθο, Λούρο, Αώο, Αχέροντα, τον Αμβρακικό και τη λίμνη Παμβώτιδα.

Όλες οι μονάδες – συμπλήρωσε- που διαθέτουν σύστημα βιολογικής ή και χημικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και έχουν υδάτινο αποδέκτη, θα πρέπει απαραίτητα και σε διάστημα ενός έτους να εφοδιαστούν με μετρητή καταγραφικό των τιμών ποιοτικών χαρακτηριστικών, προκειμένου να είναι δυνατός ο άμεσος έλεγχος για το κατά πόσο αυτά τα απόβλητα δύνανται να διατίθενται σε υδάτινους αποδέκτες. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται τα στοιχεία στην Περιφέρεια με on line σύνδεση. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των επιχειρήσεων θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας τους.

«Πρέπει να γνωρίζουμε τι βγάζει ο κάθε βιολογικός καθαρισμός, για να προστατεύουμε το περιβάλλον», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης που αναφέρθηκε και στους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποιεί το Ειδικό Κλιμάκιο που έχει συγκροτηθεί με απόφασή του, και το οποίο ως τώρα, μεταξύ άλλων, έχει ελέγξει τους Βιολογικούς καθαρισμούς Πάργας, Ηγουμενίτσας, «ΠΙΝΔΟΥ», «ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ», επιχειρήσεων Πάργας κ.α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More