<--! -->

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ανακοινωση για τη λιμνη και την αδειοδοτηση πλοιαριων

Η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» είχε καταθέσει στους κατοίκους του νέου Δήμου πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζει κατά γράμμα η Δημοτική Αρχή.

Ένα μεγάλο μέρος του, αναφέρεται στα περιβαλλοντικά ζητήματα του λεκανοπεδίου και υπάρχουν εκτενείς προτάσεις για την λίμνη, για την προστασία της και για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών κλήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου να καταθέσει άποψη σχετικά με την δρομολόγηση νέων πλοιαρίων στην Παμβώτιδα.

Εκ του νόμου ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Ως εκ τούτου η διατύπωση θέσης, άποψης ή πρότασης, δεν θα εξυπηρετούσε την ουσία του ζητήματος. Θα μπορούσε δε να λειτουργήσει και ως άλλοθι. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή επανειλημμένα έχει δηλώσει δημόσια ότι σε τέτοιου είδους ζητήματα τις λύσεις της δίνει η επιστήμη και όχι η πολιτική.

Οι επιστημονικοί φορείς έπρεπε να γνωμοδοτήσουν και η άποψή τους να γίνουν σεβαστή από τα πολιτικά όργανα.

Η Δημοτική Αρχή έχει και άποψη και προτάσεις για τη λίμνη. Περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της και είναι πρόθυμη να τις συζητήσει δημόσια με όποιον φορέα επιθυμεί, εκτιμώντας ότι η προσέγγιση πρέπει να είναι συνολική. Αποσπασματικά θέματα, δεν βοηθούν και δεν προσφέρουν.

Όσοι ερμηνεύουν την στάση της Δημοτικής Αρχής ως αδυναμία ή ως άρνηση ανάληψης ευθύνης, συνεχίζουν απλά να ασκούν μικροπολιτική, θέλοντας να κρύψουν δικές τους αδυναμίες ή να δημιουργήσουν εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής απαντάει συνολικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More