<--! -->

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Διεθνες Συνεδριο για την βιωσιμη Αναπτυξη στις παρακτιες περιοχες

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Βαλκανική Περιβαλλοντική Ένωση  συνδιοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα΄΄Βιώσιμη Ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές΄΄ από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο ΄΄Κάρολος Παπούλιας΄΄.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν πολλοί αξιόλογοι καθηγητές και αναγνωρισμένοι ερευνητές από 12 χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Κύπρο, Ιταλία, Σερβία, Βοσνία, Π.Γ.Δ.Μ.,Τουρκία και Γεωργία.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα βιώσιμης παράκτιας ανάπτυξης η οποία ιδιαίτερα για την Ελλάδα με τα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής, έχει μεγάλη σημασία και βαρύτητα.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιστρέφεται μεταξύ άλλων γύρω από την ρύπανση των νερών, του εδάφους, του αέρα, τις νέες τεχνολογίες αντιρρύπανσης, την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, τις ένβιες θαλάσσιες πηγές και την προστασία της Δημόσιας υγείας, ενώ έχει προγραμματιστεί ευρεία συζήτηση για την ΄΄Διαχείριση και Ανάπτυξη του Αμβρακικού Κόλπου΄΄  που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More