<--! -->

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συνεχιζονται κανονικα οι προκαταβολες απο την «Δωδωνη Α.Ε.»

Ημέρες εξελίξεων οι επόμενες για το μέλλον τις γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη Α.Ε.» αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μιχάλης Τζίμας, εκπρόσωπος των Κτηνοτρόφων Ηπείρου και μέλος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, τις επόμενες ημέρες οι κτηνοτρόφοι πρόκειται να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Επίσης, ο ίδιος διαψεύδει φήμες οι οποίες αναφέρουν ότι η γαλακτοβιομηχανία διέκοψε την πληρωμή προκαταβολών. «Οι προκαταβολές συνεχίζονται κανονικά εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο ο κ. Τζίμας. Παράλληλα, ο κτηνοτρόφος ο οποίος το τελευταίο διάστημα «πρωταγωνιστεί» στις κινητοποιήσεις, αναφέρθηκε και στα δύο επικρατέστερα σενάρια που αφορούν το μέλλον της Δωδώνης. Σύμφωνα με το πρώτο η διοίκηση ετοιμάζεται να τροποποιήσει το καταστατικό και συγκεκριμένα το επίμαχο άρθρο 8, αφού με την τροποποίησή του η ΑΤΕ επιδιώκει να απαλλαγεί από την υποχρέωση που έχει να μεταβιβάσει στις Ενώσεις και στους παραγωγούς το μετοχικό της γαλακτοβιομηχανίας. Το δεύτερο σενάριο αφορά την μεταφορά της έδρας της εταιρείας στην Αθήνα «ώστε να μην υπάρχει επαφή με τους κτηνοτρόφους», αναφέρει ο κ. Τζίμας.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην Ηγουμενίτσα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ακόμη δεν ορίστηκε η ημερομηνία αλλά προτάθηκε να πραγματοποιηθούν πριν την κρίσιμη έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που ορίστηκε για τις 5 Ιουλίου. Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και στην Παραμυθιά, μετά την οποία αναμένεται οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας να αποφασίσουν και τη μέρα αποκλεισμού του λιμανιού. Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της «Δωδώνης Α..Ε.», ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη ο οποίος μας δήλωσε: «Στις 5 Ιουλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση. Μέχρι τότε έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις από τους κτηνοτροφικούς συλλόγους και τους εργαζομένους της Δωδώνης, τις οποίες οι Ενώσεις μέτοχοι στηρίζουν. Όσον αφορά τις προκαταβολές, αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι δίνονται κανονικά».

Σενάρια

Από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Τζίμας, εκπρόσωπος των Κτηνοτρόφων Ηπείρου τόνισε στον ΑγροΤύπο: «ό,τι έχει κυκλοφορήσει περί διακοπής των προκαταβολών δεν ισχύει και δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέκυψε. Οι προκαταβολές συνεχίζονται κανονικά και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Στις 5 Ιουλίου είναι η γενική Συνέλευση. Όσον αφορά το τι ετοιμάζεται από την διοίκηση δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, μόνο από πληροφορίες ακούμε ότι προωθείται η δημιουργία ενός συμβουλίου το οποίο θα προωθήσει την διαδικασία πώλησης ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπαθούν να κάνουν τροποποίηση του καταστατικού για πράγματα που δεν τους βολεύουν όπως το “άρθρο 8”. Να σημειωθεί ότι το “άρθρο 8” του καταστατικού της εταιρείας προβλέπει πως σε περίπτωση που η ΑΤΕ Bank θέλει να αποεπενδύσει από την ΔΩΔΩΝΗ, οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και με βάση την αξία της εταιρείας που αναφέρεται στους ισολογισμούς».

Και προσθέτει: «Το άλλο σενάριο που ακούμε είναι ότι εξετάζεται η αλλαγή της έδρας της εταιρείας στην Αθήνα ώστε να μην έχουν επαφή με τους κτηνοτρόφους.

Εμείς ετοιμαζόμαστε για αποκλεισμού του λιμανιού στην Ηγουμενίτσας και αύριο θα αποφασίσουμε την ακριβή ημερομηνία η οποία σίγουρα θα είναι στις αρχές Ιουλίου (1η ή 2η Ιουλίου)».

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More