<--! -->

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εκλογη του Βουλευτη Ιωαννινων Μ. Παντουλα στη θεση του Γενικου Γραμματεα της Διακοινοβουλευτικης Συνελευσης Ορθοδοξιας


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας εξελέγη, ομοφώνως, Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της 18ης Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσης (Παρίσι, 21-24.06.2011).

Η 18η Γενική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι εθνικών κοινοβουλίων από είκοσι χώρες (Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Ουγκάντα, Ουκρανία, Παλαιστινιακή Αρχή, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σουδάν), είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης τις θρησκευτικές αξίες στον κόσμο της οικονομικής κρίσης.

Κατά την πανηγυρική συνεδρίαση αναγνώστηκαν μηνύματα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φιλ. Πετσάλνικου, του Προέδρου της Ρωσικής Δούμα κ.Boris Gzyzlov, του Προέδρου του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου κ. Idriss  Ndele, του  Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου, και του Προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών Αιδ. Δρ. Olav Fykse Tveit.

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, με την ιδιότητα του παρατηρητή,  ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου κ. Βασίλης Γερανίδης, ο αντιπρόεδρος του Παναφρικανικού  Κοινοβουλίου κ.Marwick Khumalo, o Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας της Ευρασιατικής Οικονομικής Κοινότητας κ. Peter Zverev, o Διευθυντής του Θεολογικού Ινστιτούτου «Άγιος Σέργιος» των Παρισίων Επίσκοπος Κομάνων κ. Γαβριήλ, ο αιδ. Δρ.Daniel Buda από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, υπεύθυνος του γραφείου της Δ.Σ.Ο. στην Αφρική.       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More