<--! -->

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δηλωσεις Δημαρχου Ιωαννινων Φιλιππα Φιλιου

«Φροντίζω την πόλη μου». Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας των πολιτικών που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή όπως απορρέουν από το προεκλογικό πρόγραμμα που κατέθεσε στους Γιαννιώτες, από την εφαρμογή της νομοθεσίας και την αισθητική της.

Ο ευπρεπισμός της πόλης, ο σεβασμός στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, η αποκατάσταση της νομιμότητας εκεί όπου έχει παραβιαστεί, η μέριμνα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, για καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερη ποιότητα στη ζωή μας, είναι μία συλλογική προσπάθεια. Σε πολλά σημεία απαιτεί τη συνεργασία του πολίτη ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις δύο Κανονιστικές Αποφάσεις για την λειτουργία των καταστημάτων, τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων, τη λειτουργία των περιπτέρων και το ωράριο της μουσικής. Οι αποφάσεις αυτές, διαμορφώνουν ξεκάθαρους και διαφανείς όρους, τους οποίους οφείλουν να σεβαστούν όλοι, προκειμένου να γίνει εφικτή η αρμονική συμβίωση στην πόλη.

«Από τα στοιχεία που έχει ο Δήμος, αυτό που προκύπτει είναι ότι το ποσοστό των πολιτών ή επαγγελματιών που δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης ανέρχεται από 2% μέχρι 8%. Πρόκειται δηλαδή για μικρό αριθμό που δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες, ικανό όμως να διαταράσσει τη συνολική λειτουργία της πόλης. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι αφενός να υπερασπίσουμε το συντριπτικό ποσοστό των πολιτών που συμμορφώνεται στις κείμενες διατάξεις και αφετέρου να θεσπίσουμε απόλυτα ξεκάθαρους κανόνες, τους οποίους και θα εφαρμόσουμε», δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι στόχος των μέτρων που λαμβάνονται δεν είναι να επιβληθούν πρόστιμα και να εισπράξει χρήματα ο Δήμος, αλλά το σύνολο των πολιτών να αποβάλλει παλιές και ξεπερασμένες νοοτροπίες και να περάσει στο στάδιο, που με μία λέξη θα μπορούσαμε να το πούμε πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Φίλιος αναφέρθηκε στις διακοπές νερού που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες. Όπως τόνισε οι διακοπές ρεύματος έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα αντλιοστάσια τόσο του νερού όσο και του αποχετευτικού. Επίσης έθεσαν εκτός λειτουργίας τέσσερις αντλίες των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, πιθανόν από υψηλή τάση στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ και του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους, οφείλονται στις διακοπές ρεύματος.

Οι συσκέψεις του Δημάρχου με την τεχνική υπηρεσία ολοκληρώθηκαν και θα ακολουθήσουν συσκέψεις με το τμήμα καθαριότητας και περιβάλλοντος και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Ο κ. Φίλιος, στη διάρκεια των δηλώσεων ανέφερε ότι η ΣΑΤΑ έχει υπογραφεί από το Μάιο, αλλά ακόμη δεν έγινε κατανομή στους Δήμους. Αυτό πρακτικά στερεί τη δυνατότητα αποπληρωμής έργων, πρόβλημα που γίνεται πιο σοβαρό λόγω και της σοβαρής καθυστέρησης που σημειώνεται στην πληρωμή έργων που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα «Θησέας».

Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία της ΔΕΥΑΙ, θα μετέχει στη Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ που γίνεται στη Λάρισα, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης όλης της χώρας.

Την Παρασκευή, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Θεμελής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, θα μετέχουν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, με αντικείμενο το έργο ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης στο Πέραμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More