<--! -->

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ξαναχτυπησαν το ιδιο αντλιοστασιο δυο μηνες μετα!


Οι «κυνηγοί του χαλκού» έκαναν την επανεμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, επιστρέφοντας για να αρπάξουν ό,τι είχαν… αφήσει από αντλιοστάσιο στην περιοχή Ροδοτόπι, το οποίο είχαν λεηλατήσει και πάλι πριν από δυο μήνες! Στο διάστημα που εκτελούνταν εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών που είχαν προκαλέσει οι εισβολείς στην προηγούμενη «επίσκεψή» τους στις 27 Απριλίου, το αντλιοστάσιο φυλασσόταν μόνο από τις 9 το βράδυ και μετά από την Αστυνομία.

Την υπόλοιπη ημέρα έμενε αφύλακτο και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες που παραβίασαν μία από τις κλειδωμένες πόρτες, μπήκαν στο εσωτερικό και άρπαξαν ανενόχλητοι όσα  καλώδια χαλκού είχαν τοποθετηθεί ξανά στους πίνακες!

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το επόμενο πρωί από τα συνεργεία που είχαν πάει για να κάνουν τις τελικές δοκιμές για την επαναλειτουργία του αντλιοστασίου, που θα εξασφάλιζε νερό για 1.500 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου του Ροδοτοπίου, που απειλούνται πάλι με καταστροφή. Στην πρώτη διάρρηξη οι δράστες είχαν κλέψει καλώδια αξίας 6.000 ευρώ, αλλά το κόστος αποκατάστασης έφτασε τις 45.000 ευρώ και καλύφθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More