<--! -->

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Στο Συνοριακο Σταθμο, Τελωνειο Μαυροματιου η Γενικη Γραμματεας

Τις συνθήκες λειτουργίας και τις κτιριακές υποδομές του Συνοριακού Σταθμού Τελωνείου Μαυροματίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/6/11)και είδε από κοντά η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο νέο κύκλο επαφών που ξεκινά η Γενική Γραμματέας στους Συνοριακούς Σταθμούς Τελωνεία που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» σύμφωνα με το οποίο στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συστήνονται Τμήματα Συνοριακών Σταθμών τα οποία είναι αρμόδια για τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των χερσαίων Συνοριακών σταθμών, καθώς και για την άρτια λειτουργία τους.

Η Γενική Γραμματέας συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επισκέφθηκε το Μαυρομάτι, όπου ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο του Τελωνείου και το προσωπικό (πολιτικό και αστυνομικό) για τις συνθήκες εργασίας και την κατάσταση των κτιριακών κυρίως υποδομών.

Από την πλευρά της τους διαβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα βρίσκονται στο πλευρό τους και σε συνεργασία μαζί τους θα προχωρούν στη δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Άλλωστε στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης υπάρχει ειδικός κωδικός με τα έσοδα από τα κάθε είδους μισθώματα που προέρχονται από την εγκατάσταση μη δημόσιων υπηρεσιών στους χώρους των Συνοριακών σταθμών και τα οποία διατίθενται για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.

«Παρόλη τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και o εκσυγχρονισμός του συνόλου των υποδομών των τελωνείων της χώρας, παραμένει για την κυβέρνηση βασική προτεραιότητα. Με την επίσκεψή μου σήμερα στο τελωνείο ήθελα να δω από κοντά την κατάσταση, καθώς για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η βελτίωση των υποδομών είναι μία από τις βασικές παραμέτρους που συμβάλουν στην αναβάθμιση τόσο των συνθηκών εργασίας όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε μια από τις πύλες της χώρας μας που διαρκώς αυξάνεται η κίνηση από και προς τη γειτονική Αλβανία τόσο στον τομέα εισαγωγών και εξαγωγών προϊόντων όσο και στην μετακίνηση ατόμων, καθώς και την προσέλκυση είτε μεμονωμένων τουριστών, είτε οργανωμένων γκρουπ από χώρες της Ευρώπης και της Βαλκανικής», υπογράμμισε η κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε το κατάστημα αφορολογήτων που λειτουργεί στο Συνοριακό Σταθμό και συνομίλησε με τον υπεύθυνο και τους υπαλλήλους του καταστήματος.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του κτιρίου που κατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδος-Αλβανίας και προορίζεται για τη λειτουργία αναψυκτήριου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More