<--! -->

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Νοικοκύρεμα και στη ΔΕΥΑΙ

Νοικοκύρεμα και στη ΔΕΥΑΙ. Με αυτό το στόχο η Διοίκηση της επιχείρησης αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προχωρά την υλοποίηση δράσεων που θα επιτρέψουν τις περιστολές εξόδων και την αύξηση των εσόδων. Άλλωστε μέσω αυτών θα καταστεί εφικτή η μείωση των τιμολογίων που πληρώνουν σήμερα οι πολίτες.

Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Διοίκηση της επιχείρησης αναφέρθηκαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής και ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Θεμελής η ΔΕΥΑΙ παρουσιάζει υστέρηση εσόδων που ανέρχονται στα επτά εκατομμύρια ευρώ για τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περίπου.

Πρόκειται για οφειλές από ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και δημόσιους οργανισμούς, οι οποίοι τώρα καλούνται να προχωρήσουν στην τακτοποίησή τους.

Από τις υπηρεσίες της επιχείρησης έχει γίνει ταξινόμηση των οφειλετών και ήδη αποστέλλονται ενημερωτικά σημειώματα προς όσους χρωστάνε ποσά άνω των πεντακοσίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση.

«Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση στις ημερομηνίες. Οι επαναλαμβανόμενες αναδιαπραγματεύσεις των χρεών θα σταματήσουν. Είναι άδικο προς όλους εκείνους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση», υπογράμμισε στη συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής.

Ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης τόνισε πως στο εξής πέρα από την διακοπή νερού που θα γίνεται σε όσους αδιαφορούν για τις οφειλές τους, θα ακολουθεί αφαίρεση της παροχής και διοικητική διαγραφή της, πράγμα που σημαίνει ότι αν επιθυμούν να επανασυνδεθούν με το δίκτυο θα πρέπει να κάνουν εξ αρχής όλη την διαδικασία και να καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ έχει ήδη συζητήσει το πρόβλημα των οφειλών με όλους τους δημόσιους οργανισμούς, όπως είναι σχολεία, νοσοκομεία, γήπεδα, στρατός και ζήτησε την τακτοποίηση τους.

«Οι Διευθύνσεις των σχολείων γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορούμε να παρακρατήσουμε τα ποσά που οφείλουν από την τακτική επιχορήγηση. Όμως δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Πρέπει οι ίδιοι να φροντίσουν για την τακτοποίηση των λογαριασμών, όπως οφείλουν να φροντίσουν και την οικονομία νερού στα συγκροτήματά τους, ειδικά όταν η κατασπατάληση προέρχεται από βλάβες στις βρύσες ή στα καζανάκια», τόνισε ο κ. Θεμελής.

Πέραν της ύδρευσης, η επιχείρηση θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή στο εξής και με τις περιπτώσεις εκείνων που έχουν συνδέσει στο δίκτυο ακαθάρτων τα όμβρια. «Όσοι δεν φροντίσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα αυτή, που έχει επιπτώσεις και στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού θα βρεθούν στον εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Θεμελής, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ Κώστας Γιωτάκης σημείωσε πως πέρα από την δικαστική διαδικασία προβλέπεται και πρόστιμο της τάξης των δέκα χιλιάδων ευρώ, το οποίο η επιχείρηση θα διεκδικήσει. Επίσης έλεγχοι θα γίνουν για την παράλληλη λειτουργία βόθρων όπως και για τα αδήλωτα τετραγωνικά οικοδομών. Τέτοιου είδους εκκρεμότητες θα πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η ΔΕΥΑΙ θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους και με την δρομολόγηση σημαντικών έργων. Σε αυτά περιλαμβάνεται το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου (μήκους 45 χιλιομέτρων) το οποίο επαναδημοπρατείται, όπως και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού στο παραλίμνιο μέτωπο, που ήδη δημοπρατήθηκε.

Από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ επισπεύδονται οι διαδικασίες για την σύνδεση των δικτύων της Νήσου και του Περάματος και τονίζεται πως κάτοικοι στην Ανατολή και το Πέραμα πρέπει να φροντίσουν για την ολοκλήρωση των συνδέσεων με το αποχετευτικό και την οικονομική τακτοποίηση.

Σημαντική περιστολή δαπανών θα υπάρξει και από την μετεγκατάσταση της επιχείρησης στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Περάματος και στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Στο κέντρο της πόλης και στο κτίριο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου θα παραμείνουν μόνο οι υπηρεσίες που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως είναι το ταμείο. «Τα οφέλη θα είναι σημαντικά και παράλληλα θα αξιοποιηθούν όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις στις Δημοτικές Ενότητες, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί», υπογράμμισε ο κ. Θεμελής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More