<--! -->

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σχετικά με την Αρχιτεκτονική

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και συζητήσεις, που αφορούν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την Πρυτανεία του Ιδρύματος ανακοινώνονται τα εξής:
1.    Το ως άνω Τμήμα ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 173/2009 (ΦΕΚ. 206/2-10-2009, τ. Α').
2.    α) Στα πλαίσια υλοποίησης της 4ετούς Προγραμματικής Συμφωνίας (2009- 2012) μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΦΕΚ. 1844/3-9-2009, τ. Β'), η Σύγκλητος του Ιδρύματος διέθεσε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών τρεις θέσεις ΔΕΠ για προκήρυξη από τις εγκεκριμένες ήδη από το Υπουργείο πιστώσεις για το έτος 2010.
β) Η διαδικασία πλήρωσης των εν λόγω τριών (3) θέσεων ΔΕΠ βρίσκεται σε εξέλιξη (έχουν συγκροτηθεί τα εκλεκτορικά σώματα και οι εισηγητικές επιτροπές) και αναμένεται η ολοκλήρωση με την κρίση και εκλογή αντίστοιχων μελών ΔΕΠ.
γ) Αίτημα του Τμήματος για διάθεση τριών (3) ακόμη θέσεων ΔΕΠ, βρίσκεται σε εκκρεμότητα, λόγω της δημοσιονομικής πολιτικής.
3.    Έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας το κτιριολογικό πρόγραμμα του Τμήματος 12.000 τ.μ.
4.    Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υλοποιεί τον προγραμματισμό και το στρατηγικό σχεδιασμό που έχει αποφασίσει η Σύγκλητος.
5.    Η λειτουργία του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ολοκληρώνει τις τυπικές διαδικασίες για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την οποία θα αποτελέσουν το ως άνω Τμήμα και το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, γεγονός που θα «έλυνε» μέρος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων του προαναφερθέντος Τμήματος.
6.    Η Πρυτανεία του Ιδρύματός μας θεωρεί απαραίτητη και αναμένει τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και ειδικότερα της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην λειτουργία του αντίστοιχου νέου Τμήματός μας, σημειώνοντας ότι σημαντικά Τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), μεταξύ των οποίων και η Αρχιτεκτονική Σχολή τους, στηρίχθηκαν στην ίδρυσή τους από Ηπειρώτες Ευεργέτες.
   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More