<--! -->

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας έχει έναν μοναδικό τρόπο όχι μόνο να αλλοιώνει την πραγματικότητα αλλά να κατασκευάζει και την δική του.

Αυτό προσπαθεί να κάνει και με την σημερινή ανακοίνωση, η οποία απέχει μακράν όσων συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και δικαιολογημένα συμβαίνει! Τέτοιες διαπιστώσεις μόνο ο κ. Γκόντας θα μπορούσε να της κάνει, καθώς στα τέσσερα πέμπτα της συνεδρίασης απασχολούνταν με το κινητό του τηλέφωνο ή συζητούσε με τους φίλους του στους διαδρόμους.

Ο κ. Γκόντας έθεσε θέμα για τη σύμβαση έργου που έχει γίνει στη ΔΕΥΑΙ για έναν και μοναδικό δημοσιογράφο που καλύπτει τις δημοτικές επιχειρήσεις και το γραφείο τύπου του νέου Δήμου. Ξέχασε όμως να απαντήσει πόσους απασχολούσε ο ίδιος και με ποιες διαδικασίες τους είχε επιλέξει.

Η παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, είναι γεγονός ότι βρέθηκε χθες το βράδυ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και φάνηκε αυτό από την αδυναμία της να τοποθετηθεί σε σημαντικά και καίριας σημασίας ζητήματα, επιλέγοντας να δώσει λευκή ψήφο.

Η αξία και η ωραιότητα της δημοκρατίας, αναδεικνύονται, όταν ακόμη και μέσα στα αιρετά όργανα, στις δημόσιες συνεδριάσεις, διατυπώνονται αντίθετες απόψεις. Αυτό δείχνει ότι κανείς δεν φιμώνεται. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δεν κατεβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο ως «εξαπτέρυγα» και μόνο για να σηκώσουν το χέρι στις ψηφοφορίες. Αυτά ο κ. Γκόντας θα τα βρει μόνο στη δική του παράταξη. Εκεί θα βρει και συμβούλους που μετά την ψηφοφορία, προσπαθούν να απολογηθούν στους διαδρόμους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν θέση, άποψη και μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους σε ένα δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει σταθερά και δυναμικά.



Είναι καιρός πια ο κ. Γκόντας να αποδεχθεί την ήττα του. Και να αντιληφθεί αυτό που είπε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ότι δηλαδή, το Δημαρχείο έπαψε να είναι θερμοκήπιο παρανομιών.

Η πολιτική Γκόντα είναι ταυτόσημη της διαπλοκής, εξ ου και η καταδίκη της στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ήταν η πολιτική της απόλυτης ασυδοσίας στην πόλη με την επίσης απόλυτη κάλυψη του δημάρχου.

Ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Σήμερα διαμορφώνεται μία νέα πραγματικότητα στο Δήμο. Με άξονα την αρχή της νομιμότητας. Είναι καιρός να συμβιβαστεί με την ιδέα αυτή και ο πρώην δήμαρχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More