<--! -->

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επεισόδια στην πορεία για τη ΔΩΔΩΝΗ – Νέα κινητοποίηση στην Άρτα

Με αγροτικά μηχανήματα οι κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν την Παρασκευή από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και έκαναν πορεία προς το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων.

Από την κινητοποίηση δεν έλειψαν και ενέργειες όπως η καταστροφή των σκαλιών της εισόδου της Τράπεζας, ενώ κτηνοτρόφοι «αποκαθήλωσαν» την ταμπέλα της Αγροτικής Τράπεζας από την πρόσοψη του κτιρίου.

Λίγο πριν αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι, προκλήθηκαν φθορές στα τζάμια της εισόδου της Τράπεζας και έχυσαν γάλα, σε ένδειξη αγανάκτησης για τις εξελίξεις στην γαλακτοβιομηχανία.

Μετά το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Γιάννινα, κινητοποίηση θα γίνει και στο κεντρικό κατάστημα της Άρτας, όπου θα πραγματοποιηθεί δίωρος αποκλεισμός την Τρίτη στις 11 το πρωί, με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στη γέφυρα Καλογήρου.

Συνολικά τα αιτήματα των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Ηπείρου και των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας είναι να μην ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση, να αντικατασταθεί ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ορίζονται από την ΑΤΕ καθώς και η αναπροσαρμογή των τιμών γάλακτος των κτηνοτρόφων.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More