<--! -->

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου

Από   τη   Γραμματεία   του   Περιφερειακού   Συμβουλίου   Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση :

1. Ενέκρινε την πρόσληψη Νομικού Συμβούλου, με σχέση έμμισθης εντολής, για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτα

2. Κατάργησε τον ειδικό λογαριασμό «Ιατρική Αντίληψη και Ασφάλιση» και ενέκρινε άνοιγμα νέου Προνοιακού λογαριασμού της Π.Ε. Άρτας, στον οποίο και θα μεταφερθεί το αντίστοιχο οικονομικό υπόλοιπο.

3 Συμπλήρωσε την αριθμ. 2/7/31-1-2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφορικά με τη θέσπιση παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας.

4) Αποφάσισε, στη βάση του σχεδιασμού μέτρων και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία στην Ήπειρο:

α) την εκπόνηση μελετών από το αρμόδιο Υπουργείο για την επίλυση των πλημμυρικών προβλημάτων στο Λεκανοπέδιο και στις λοιπές προβληματικές περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου.

β) να ζητήσει την ενίσχυση των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ, από την Πολιτεία και σε κάθε περίπτωση τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην τοπική Αυτοδιοίκηση, με πόρους για να επιτελέσουν έργο.

γ) να ζητήσει την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων

δ) την λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, όπως αναστολή δόσεων δανείων, ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π.

5) Αποφάσισε την άρση της απαλλοτρίωσης που είχε κηρυχθεί με την αριθμ. 56/2010 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της   Ν.Α Θεσπρωτίας, με σκοπό την κοινωφελή χρήση δημοτικού σχολείου στην 1η Πολεοδομική Ενότητα Λαδοχωρίου – Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, ιδιοκτησίας Βασιλείου Γούλα, ώστε πλέον να επιβληθεί από τον αρμόδιο Δήμο Ηγουμενίτσας, στον οποίο έχει μεταφερθεί η σχετική αρμοδιότητα (σχολική στέγη, απαλλοτρίωση οικοπέδων για την σχολική στέγη κ.λ.π. άρθρο 94 Ν. 3852/2010)

6) Έλαβε απόφαση, που αφορά στην κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο Π.Γ.Ν.Ι. και σε επόμενη συνεδρίασή του θα συζητήσει το γενικότερο θέμα των συστημάτων Υγείας, που αυτή τη στιγμή ευρίσκεται σε εκτενή διαβούλευση.

7) Οι επιμέρους δράσεις της κάθε Π.Ε. θα εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More