<--! -->

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ξεκινούν οι εργασίες στο Νεοχωρόπουλο- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ξεκινούν οι εργασίες για την αναβάθμιση της τοπικής οδού σύνδεσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Νεοχωρόπουλου με την πόλη των Ιωαννίνων στον κόμβο Σεισμοπλήκτων.

Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας, το οποίο θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι και θα επιτρέψει την μετακίνησή τους με ασφάλεια.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου και ο προυπολογισμός του ανέρχεται στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία «Θέστωρ ΑΤΕ- Νάστος Κωνσταντίνος του Γεωργίου».

Το έργο αφορά αναλυτικά στην αναβάθμιση της οδού Σάββα Νικολάτου- Ασημακοπούλου που αποτελεί την κύρια συλλεκτήρια οδό των Σεισμοπλήκτων και του Νεοχωρόπουλου και συνδέει την περιοχή αυτή με την πόλη των Ιωαννίνων, την παράκαμψη και την Εθνική Οδό Ιωαννίνων Άρτας.

Περιλαμβάνει δε τρία υποέργα:

-         Τις απαλλοτριώσεις

-         Την αναβάθμιση της τοπικής οδού

-         Την υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ

Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 1,9 χιλιόμετρα και από την σύμβαση προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός 29 μηνών.

Με αφορμή την έναρξη του έργου και το γεγονός ότι στην οδό Ασημακοπούλου, στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, θα αρχίσουν εργασίες κατασκευής σε όλο το μήκος της, με απόφαση του Δημάρχου, απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων.

Συγκεκριμένα:

-         Από σήμερα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί μέχρι το πέρας των εργασιών του τμήματος αυτού, από τον κόμβο παράκαμψης της πόλης των Ιωαννίνων μέχρι την οδό Περιβλέπτου.

-         Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος αυτού, και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η κίνηση από την οδό Περιβλέπτου μέχρι την οδό Αγίου Κωνσταντίνου, είσοδος οικισμού Ανθούπολης.

-         Από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι τη γέφυρα Σεισμοπλήκτων, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More