<--! -->

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στην είσπραξη οφειλών ύψους 7 εκ. ευρώ προχωρεί η ΔΕΥΑΙ

Υστέρηση εσόδων ύψους 7 εκατ. ευρώ παρουσιάζει η Δημόσια Επιχείρηση Yδρευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ), από οφειλές ιδιωτών, επιχειρήσεων αλλά και δημόσιων οργανισμών (σχολεία, νοσοκομεία, γήπεδα, στρατός), οι οποίοι καλούνται τώρα να προχωρήσουν στην τακτοποίησή τους.


Η ΔΕΥΑΙ αναλαμβάνει ειδικότερα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προχωρεί την υλοποίηση δράσεων που θα επιτρέψουν τις περιστολές εξόδων και την αύξηση των εσόδων, ενώ μέσα από αυτή τη διαδικασία ευελπιστεί ότι θα καταστεί εφικτή η μείωση των τιμολογίων που πληρώνουν σήμερα οι πολίτες. Από τις υπηρεσίες της επιχείρησης έχει γίνει ταξινόμηση των οφειλετών και ήδη αποστέλλονται ενημερωτικά σημειώματα προς όσους χρωστάνε ποσά άνω των πεντακοσίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση.

«Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση στις ημερομηνίες. Οι επαναλαμβανόμενες αναδιαπραγματεύσεις των χρεών θα σταματήσουν. Είναι άδικο προς όλους εκείνους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής.

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης τόνισε πως στο εξής «πέρα από τη διακοπή νερού που θα γίνεται σε όσους αδιαφορούν για τις οφειλές τους, θα ακολουθεί αφαίρεση της παροχής και διοικητική διαγραφή της, πράγμα που σημαίνει ότι αν επιθυμούν να επανασυνδεθούν με το δίκτυο θα πρέπει να κάνουν εξ αρχής όλη τη διαδικασία και να καταβάλουν το αντίστοιχο τίμημα».

Η επιχείρηση θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους και με τη δρομολόγηση σημαντικών έργων, ενώ σημαντική περιστολή δαπανών θα υπάρξει και από τη μετεγκατάσταση της επιχείρησης στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Περάματος και στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More