<--! -->

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Καμία παράταση για τα τραπεζοκαθίσματα, αυστηροί έλεγχοι από την 1η Ιουνίου

Αυστηρούς ελέγχους θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 1 Ιουνίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να εφαρμοστεί κατά γράμμα η Κανονιστική Απόφαση για τους κοινόχρηστους χώρους και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί όσοι επαγγελματίες ασχολούνται με δραστηριότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος και θέλουν να κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων είναι υποχρεωμένοι να εφοδιαστούν με την απαιτούμενη άδεια, μέχρι τις 31 Μαΐου.

Από τη Δημοτική Αρχή γίνεται σαφές, ότι δε θα δοθεί καμία παράταση για την υποβολή αιτήσεων και οι έλεγχοι που θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

«Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δημιούργησαν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για τη λειτουργία των καταστημάτων. Οι όροι είναι σαφείς και πρέπει να γίνουν σεβαστοί από όλους. Το βασικότερο αίτημα των καταστηματαρχών, η επέκταση του ωραρίου μουσικής, ικανοποιήθηκε. Γνωρίζουν επίσης τι ακριβώς επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Είναι πια η ώρα να συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο θα είναι προς όφελός τους. Η Δημοτική Αρχή δεν θα κάνει καμία έκπτωση σε όσα κατέθεσε και ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι να ξεκινήσουν αυστηρούς ελέγχους από την 1η Ιουνίου και σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Από την πλευρά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη, τόνισε πως χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να διαφυλάξει τους κοινόχρηστους χώρους και να αποκαταστήσει την τάξη εκεί όπου καταγράφονται προβλήματα.

«Με τις δύο Κανονιστικές Αποφάσεις, ξέρουν όλοι τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους. Πρέπει να δείξουν συνέπεια. Μέχρι τις 31 Μαΐου, μπορούν να προσέρχονται στην υπηρεσία και να υποβάλλουν αιτήσεις για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων.

Όπως τονίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην πόλη θα πρέπει όλοι να συνυπάρξουμε. Όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της διασκέδασης πρέπει να σέβονται και τα δικαιώματα των πολιτών. Ελπίζουμε στις μέρες που απομένουν να ανταποκριθούν και εκείνοι που μέχρι τώρα δεν έχουν υποβάλλει αιτήσεις αλλά κατέχουν κοινόχρηστους χώρους. Άλλο περιθώριο δεν θα υπάρξει», τόνισε η κ. Τσίλη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More