<--! -->

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σύσκεψη για τις ανείσπρακτες οφειλές στο Δήμο Ιωαννιτών

Ευρεία σύσκεψη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με την συμμετοχή του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Μάντη.

Στόχος ήταν η πλήρης ενεργοποίηση του εισπρακτικού μηχανισμού του Δήμου, ώστε οφειλές προηγούμενων ετών να εισπραχθούν.

Να σημειωθεί ότι τα χρέη συμπολιτών προς το Δήμο και την ΔΕΥΑΙ ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Προέρχονται κυρίως από τιμολόγια νερού για τη ΔΕΥΑΙ και από την μη απόδοση τελών, όπως του 0,5 επί του κύκλου εργασιών, τραπεζοκαθισμάτων, διαφήμισης και πρόστιμα κλήσεων για το Δήμο.

Από τα στοιχεία που έχουν επεξεργαστεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει ότι υπάρχει μία κατηγορία μεγαλοοφειλετών, οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους προς το Δήμο.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι απολύτως συνεπείς και καταβάλλουν τις οφειλές τους στο Δήμο. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν πληρώνουν. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο και έντιμο. Όσοι έχουν υποχρεώσεις προς το Δήμο πρέπει να τις τακτοποιήσουν και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More