<--! -->

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τις εκτάσεις των στρατοπέδων ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

Η πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας να προχωρήσει στο κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, στο στρατόπεδο Περάματος, πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για μία συνολική αναδιοργάνωση των μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή μας και ειδικότερα στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιωαννιτών.

Κι αυτό γιατί η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες, μέσα από την αναδιοργάνωση αυτή, να αποδεσμευτούν εκτάσεις και να αποδοθούν στους πολίτες.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, λειτουργούν δύο από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα της Ηπείρου. Στο Πέραμα και στο Βελισσάριο.

Για το Βελισσάριο η θέση της Δημοτικής Αρχής ήταν ξεκάθαρη. Θεωρεί ότι πρέπει στο σύνολό του να παραχωρηθεί στην πόλη και, όπως προβλέπεται από το Ρυθμιστικό, να μετατραπεί μαζί με το Πάρκο Πυρσινέλλα, στο μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο του λεκανοπεδίου.

Η συρρίκνωση των στρατιωτικών μονάδων, επιτρέπει την παραχώρηση αν όχι του συνόλου, τότε μεγάλου τμήματος και του στρατοπέδου Περάματος. Αυτό είναι σήμερα το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο οφείλει να αφουγκραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.

«Τα στρατόπεδα, με τον ρόλο που τα γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια, έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Οι μονάδες έχουν συρρικνωθεί τα μέγιστα. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να κρατούν δεσμευμένες τεράστιες εκτάσεις, τις οποίες δεν χρειάζονται. Αίτημά μας, το οποίο θέτουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, είναι να υπάρξει πλήρης αναδιοργάνωση των δυνάμεων αυτών και απόδοση των στρατοπέδων την πόλη», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More