<--! -->

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Έως το τέλος Μαΐου το τελικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων

Έως το τέλος Μαΐου θα δημοσιοποιηθεί το τελικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων,όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία του αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Σηφουνάκη. Στη σύσκεψη, μετείχαν εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Θεμελής και υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τα Γιάννενα. Από τους εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών τέθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με το Ρυθμιστικό και κυρίως τα σημεία στα οποία είχαν καταγραφεί διαφωνίες και αντιρρήσεις, κατά το διάστημα της δημόσιας διαβούλευσης, ενώ επαναδιατυπώθηκε το αίτημα του Δήμου να προβλεφθεί στο Ρυθμιστικό, τράπεζα γης, ώστε ο Δήμος να έχει την δυνατότητα ανταλλαγής εκτάσεων, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών για τις ρυμοτομίες.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και το πρακτικό μέρος θα εξεταστεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα δημιουργίας νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Κατσικά. Από την συζήτηση που έγινε διαφαίνεται, αναφέρει ο δήμος Ιωαννιτών, ότι υπάρχει η βούληση παραχώρησης της έκτασης που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο προκειμένου να κατασκευαστεί το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα και άλλοι αθλητικοί χώροι.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More