<--! -->

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Συμμετοχή του Βουλευτή Ιωαννίνων Μ. Παντούλα στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Κάτω Ιταλία

Από 26 έως και 28/3/2011 ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ.Μιχάλης Χρ. Παντούλας, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, που συνδιοργάνωσαν στις πόλεις Μπρίντιζι, Λέτσε και Τάραντα της Κάτω Ιταλίας το εκεί Προξενείο της Ελλάδας και η Ελληνική Κοινότητα.
    Ο κ. Παντούλας μετέφερε προς τους ομογενείς και τους Ιταλούς φιλέλληνες, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, το χαιρετισμό του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Φίλ. Πετσάλνικου για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας και τις ευχές του για προκοπή και πρόοδο.
    Κατά την επίσκεψή του ο κ. Παντούλας πραγματοποίησε επαφές με τον Πρόξενο της Ελλάδας στο Μπρίντιζι κ. Roberto Fusco, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γιάννη Νταβίλη, τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπρίντιζι κ. Paneta, το Γερουσιαστή κ. J. Catonio, την Πρόεδρο του Γραφείου Ευρω-Μεσογειακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Γερουσιαστή κα Adrianna Poli Bortone και την Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΑΡΟΣ”, καθηγήτρια κα Isavella Bernandini, με τους οποίους συζήτησε την ενίσχυση της συνεργασίας των περιοχών Απουλίας και Ηπείρου σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, πολιτιστικό, επιχειρηματικό κ.λ.π.).
    Την τελευταία ημέρα παραμονής του στη Νότια Ιταλία ο κ. Παντούλας επισκέφτηκε ελληνόφωνους δήμους της Grecia Salentina (Σαλεντινής Ελλάδας) και συγκεκριμένα το Μαρτινιάνο, το Κοριλιάνο, τη Στερνατία και την Καλημέρα. Ο κ. Παντούλας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μαρτινιάνο και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Grecia Salentina κ. Luigino Sergio, παρακολούθησε εκδήλωση του Σχολείου του Κοριλιάνο με θέμα τη διδασκαλία του ιδιώματος “Griko” και των Νέων Ελληνικών στο σχολείο του χωριού και επισκέφτηκε πολιτιστικούς χώρους και μουσεία των χωριών Στερνατία και Καλημέρα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More