<--! -->

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο

Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βάση του οποίου ο Δήμος θα είναι χρήστης τριών προτάσεων που καταθέτει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:
- Τμήμα Χημείας, Τομέας Φυσικοχημείας : «Μελέτη παραγωγής βιοκαυσίμου από χαμηλού κόστους υλικά»
- Τμήμα Χημείας, Τομέας Ανόργανης Χημείας και Αναλυτικής Χημείας : «Διερεύνηση των επιπέδων υπολειμμάτων επιλεγμένων ενώσεων με ενδοκρινική διαταρακτική δράση σε επιλεγμένα τρόφιμα μαζικής παραγωγής και σύγκριση με τοπικά προϊόντα της περιοχής της Ηπείρου. Εκτίμηση της επικινδυνότητας για τον καταναλωτή»
- Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών : «Ένα μαθηματικό και υπολογιστικό μοντέλο για την προσομοίωση της δυναμικής των υδάτων της Παμβώτιδας»

Οι προτάσεις του Πανεπιστημίου κατατίθενται στο πρόγραμμα «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» το οποίο εντάσσεται στη θεματική προτεραιότητα «Δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε κέντρα ερευνών» του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα Ηπείρου» του Επιχειρησιακού. Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013».

Βασικός στόχος είναι η τόνωση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, μέσω της ενδυνάμωσης των ερευνητικών, τεχνολογικών και καινοτομικών δραστηριοτήτων της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας σε τομείς ενδιαφέροντος (π.χ. περιβάλλον, υγεία κλπ) καθώς και του παραγωγικού δυναμικού της Ηπείρου, παράγοντας νέα γνώση που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν επιβαρύνεται οικονομικά θα είναι όμως ο χρήστης των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More