<--! -->

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ Τύριας του Δ.Δωδώνης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.Ανδρέα Λοβέρδο κατέθεσε ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μ. Παντούλας για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ Τύριας. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η περιοχή Τύριας του Δήμου Δωδώνης (έδρα του τ.Δήμου Σελλών) διατρέχεται από την Εγνατία Οδό και αποτελεί σημείο διέλευσης πενήντα, περίπου, οικισμών της ευρύτερης περιοχής Λάκκας Σουλίου – Ντουσκάρας.
Η συγκεκριμένη περιοχή, στερείται στοιχειώδους υγειονομικής υποστήριξης. Παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι οι ανάγκες των κατοίκων είναι αυξημένες, ουδείς μέχρι τώρα προέβλεψε κάτι σχετικό. Ο τ.Δήμος Σελλών είχε κατασκευάσει προς τούτο σύγχρονες εγκαταστάσεις υποδοχής υπηρεσιών υγείας, οι οποίες παραμένουν κενές.
Το φυσιολογικό θα ήταν το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων να προτείνει τη σύσταση και λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ στον οικισμό Τύρια. Αντί αυτού πληροφορίες αναφέρουν ότι παρασκηνιακά προτείνεται η λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, τη στιγμή που η συγκεκριμένη κωμόπολη διαθέτει Κ.Υ. και ασθενοφόρο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Το πλέον παράδοξο, όμως, όλων είναι το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων δέχεται και διαβιβάζει κεντρικά αιτήσεις υπαλλήλων για μετάθεση στον “υπό σύσταση Τομέα ΕΚΑΒ Παραμυθιάς”, δηλαδή σε ανύπαρκτη υπηρεσία.
Ενόψει όλων των ανωτέρω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος Υπουργός
Εάν είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η σύσταση και λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ Τύριας του Δήμου Δωδώνης για την κάλυψη των αναγκών της Εγνατίας Οδού και των κατοίκων της περιοχής, που υγειονομικώς παραμένουν σε πλήρη εγκατάλειψη έως και σήμερα.

Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Χρ. Παντούλας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More