<--! -->

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εσωτερικές μεταγραφές στον ΠΑΣ

Δύο εσωτερικές μεταγραφές πραγματοποίησε ο ΠΑΣ, αφού από τα τμήματα υποδομής προωθήθηκαν στην επαγγελματική ομάδα με την ιδιότητα του εκπαιδευόμενου, οι ταλαντούχοι Γιάννης Ιωάννου και Δημήτρης Χαρίσης.

Πρόκειται για δύο παίκτες που παρακολουθεί από το καλοκαίρι ο Στεφάν Ντεμόλ, ο οποίος ζήτησε να τους έχει στη διάθεσή του στη διάρκεια του υπολοίπου της περιόδου, αφού αν o ΠΑΣ  εξασφαλίσει την άνοδο θα τους... ρίξει στη φωτιά, όπως στις προθέσεις του ήταν στον αγώνα με τον Εθνικό να περάσει αλλαγή τον Μάριο Οικονόμου, ο οποίος πρόσφατα έγινε επαγγελματίας, αλλά το ρευστό αποτέλεσμα δεν επέτρεψε το ρίσκο.

Ο Γιάννης Ιωάννου βρέθηκε ψηλά στη λίστα του Ντεμόλ (προηγήθηκε ο Οικονόμου λόγω του τραυματισμού του Κώτσιου), αφού ο νεαρός άφησε άριστες εντυπώσεις στην προετοιμασία στο Ελατοχώρι, αλλά και όσες φορές ο Βέλγος τεχνικός τον χρησιμοποίησε στα εσωτερικά φιλικά. Ο Ιωάννου είναι γεννημένος στις 7 Μαΐου του 1994, αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, ενώ έχει ξεκινήσει από τα τμήματα junior του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Δημήτρης Χαρίσης, γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1993, ανήκει στον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα τρία χρόνια κάτι που σημαίνει ότι έχει τις προϋποθέσεις να χαρακτηρίζεται «γηγενής».

Να σημειωθεί ότι από το 2013 κάθε ΠΑΕ θα πρέπει να έχει στις τάξεις της και να χρησιμοποιεί έξι Έλληνες παίκτες, εκ των οποίων οι δύο θα πρέπει να είναι γηγενείς. Γηγενής θεωρείται κάθε παίκτης που έχει στο ερασιτεχνικό σωματείο της ΠΑΕ (εν προκειμένου στον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα) τριετή αγωνιστική παρουσία.

Καθόλου τυχαία βέβαια δεν είναι η στροφή που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στους λεγόμενους μεγάλους του επαγγελματικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός κ.λ.π.) προς την ελληνική αγορά, αλλά και στην επικείμενη επιστροφή παικτών τους που είχαν δοθεί δανεικοί σε έτερες ομάδες, θεωρούνται ωστόσο γηγενείς, αφού η οδηγία της ΟΥΕΦΑ είναι σαφής.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More