<--! -->

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Με «γιαννιώτικη» ταυτότητα ο 23χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Ως ένα από τα πιο σημαντικά πλήγματα στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θεωρούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τη σύλληψη, το μεσημέρι της Τρίτης στη Νέα Κηφισιά, από τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενός 23χρονου αντιεξουσιαστή για τον οποίο φέρεται να είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι μάρκας Glock, με σφαίρα στη θαλάμη, δύο γεμιστήρες, μία αμυντική χειροβομβίδα, μία κάμερα-στυλό που συνδέεται με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα σπρέι πιπεριού, ένα μικρό κλειδί για χειροπέδες, δύο πορτοφόλια- εκ των οποίων το ένα είχε κολλημένο πάνω του σήμα της Αστυνομίας- και ένα κινητό τηλέφωνο. Ολα τα ευρήματα στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Στην κατοχή του βρέθηκε μια ταυτότητα με τα στοιχεία «Κώστας Δ. του Αναστασίου και της Ευγενίας» που φέρεται να έχει εκδοθεί στα Ιωάννινα το 1989. Με την ίδια ταυτότητα φέρεται να είχε ενοικιαστεί κατάλυμα μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στην οδό Κάσου στο Χαλάνδρι, που εντοπίστηκε προ ενός μηνός. Μόλις οι αστυνομικοί προσέγγισαν τον 23χρονο αυτός φέρεται να τους είπε ότι έχει στην κατοχή του χειροβομβίδα και ακολούθησε σύντομος διάλογος προκειμένου να μην την ενεργοποιήσει στη διάρκεια του σωματικού ελέγχου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο συλληφθείς αλλά και ο συνεργός του, που διέφυγε της σύλληψης, βρίσκονταν στη φάση προετοιμασίας ένοπλης επίθεσης. Επισήμαναν δε ότι κοντά στο σημείο της σύλληψης υπάρχουν δύο αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και σπίτια πολιτικών, δικαστών και επιχειρηματιών. Αργά το βράδυ της Δευτέρας γινόταν ενδελεχής έλεγχος στις καταγραφές του στυλό-κάμερας.

Η ώρα της σύλληψης
Η σύλληψη του 23χρονου έγινε στη συμβολή των οδών Εχίνου και Ηλίου στη Νέα Κηφισιά κοντά στο Τμήμα Τροχαίας και στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις των δύο υπόπτων και προσπάθησαν να τους ελέγξουν. Ακολούθησε σύντομη καταδίωξη κοντά στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας. Οι δύο ύποπτοι ακολούθησαν διαφορετικές κατευθύνσεις και οι τέσσερις εποχούμενοι αστυνομικοί εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε έναν από αυτούς προκειμένου να τον συλλάβουν. Ο 23χρονος που είχε ξανθά βαμμένα μαλλιά και φορούσε μπουφάν αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς ενώ από τον έλεγχο των αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή του δεν προέκυψε οτιδήποτε για το κατάλυμά του. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν την περιοχή για να εντοπίσουν σπίτι στο οποίο διέμενε ή το όχημα με το οποίο έφθασε ο ίδιος και ο συνεργάτης του στο σημείο εκείνο.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More