<--! -->

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εικαστικός Διαγωνισμός 2011 - Βραβεία Κέντρου Πολιτισμού Μόνης Περιστέρας Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

Από την Επιτροπή του Πολιτιστικού Κέντρου Μόνης Περιστέρας Δουρούτης προκηρύσσεται ο Εικαστικός Διαγωνισμός 2011 - Βραβεία Κέντρου Πολιτισμού Μόνης Περιστέρας Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

Θεσμικό Πλαίσιο Διαγωνισμού
  • Τα έπαθλα είναι χρηματικά βραβεία και τιμητικοί έπαινοι. Τα ετήσια χρηματικά έπαθλα δίνονται σε τρεις νέους καλλιτέχνες. Το ύψος των βραβείων είναι 4000 Ευρώ για τον πρώτο, 2500 Ευρώ για τον δεύτερο και 1500 Ευρώ για τον τρίτο. Η διαδικασία επιλογής συμπεριλαμβάνει και ένα αριθμό επαίνων, ώστε να βραβεύεται μεγαλύτερος αριθμός καλλιτεχνών.
  • Η κριτική επιτροπή αποτελείται από πέντε μέλη (καλλιτέχνες και θεωρητικούς της τέχνης), τα οποία αλλάζουν κάθε δύο χρόνια, ώστε η κρίση να εξασφαλίζει την πολυφωνία της σύγχρονης τέχνης. Συνεδριάζει στις αρχές του έτους και γίνεται η προεπιλογή των καλλιτεχνών για την έκθεση. Η έκθεση των έργων γίνεται κατά τον μήνα Μάιο στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και στη διάρκεια της γίνεται και η τελική κρίση και βράβευση από την επιτροπή.
  • Με την έννοια της ευγενούς προσφοράς από την πλευρά των βραβευμένων καλλιτεχνών, ένα έργο τους προσφέρεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε να δημιουργηθεί μια συλλογή που θα αντανακλά το θεσμό των βραβείων και θα χαρτογραφεί μια χαρακτηριστική εικόνα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.
Για τους Όρους του Διαγωνισμού καθώς και για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Μονής Περιστεράς-Δουρούτης
Σχετικό Link: http://culturalcenter.uoi.gr/_html/competition.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More