<--! -->

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αρνητικη η θεση του ΥΠ.ΟΙΚ. για απαλλαγη απο το «χαρατσι» στο Μετσοβο

Αρνητική ήταν η τοποθέτηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά για το αν προτίθεται να απαλλάξει από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών τα οικοδομήματα των περιοχών Μετσόβου και Ανηλίου που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές από τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Όσον αφορά στις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το ΥΠΕΚΑ, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Καλαφάτης , απαντά μέσω του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών , ότι «βρίσκεται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Ηπείρου για τη σύνταξη ερευνητικού Προγράμματος συνολικής επίλυση του προβλήματος των κατολισθήσεων στη στενή οικιστική αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου .Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα εστιάζεται τόσο στην άμεση όσο και στη μεσοπρόθεσμη λήψη μέτρων για την ανάσχεση και σταθεροποίηση των φαινομένων».

Τέλος σε σχέση με το ερώτημα, για το αν προτίθεται η Κυβέρνηση να χορηγήσει δάνεια (και με ποιους όρους) σε όσους προτίθενται να μετεγκατασταθούν αναμένεται η απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More