<--! -->

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΠΑΣ για Ευρωπη

Σημαντικό τρίποντο για τον ΠΑΣ Γιάννινα στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στα πλέι οφ, σε αντίθεση με την... τραγική ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε με 2-0 και πλέον είναι σε μειονεκτική θέση στην μάχη που δίνει για παραμονή στην Super League. Πρωταγωνιστής για τους γιαννιώτες, που βρίσκονται πλέον μία ανάσα από την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής, ο Κοροβέσης, που σημείωσε το πρώτο γκολ και έδωσε την ασίστ για το τέρμα του Γεωργίου. Ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες, που αποθέωσαν παίκτες και Χριστόπουλο

Πιο επιθετικός και πιο δραστήριος ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος, εκμεταλλεύτηκε τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε μπροστά στην εστία του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος προσπαθούσε μόνος του να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα. Από την άλλη, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου και όντας εγκλωβισμένη στο παιχνίδι των γηπεδούχων, δεχόταν συνεχώς επιθέσεις από την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου.

Οσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΣ ανέβαζε ταχύτητα επιδιώκοντας το γκολ. Και τελικά τα κατάφερε στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ιλιτς σέντραρε από δεξιά, οι αμυντικοί του "δικεφάλου" δεν απομάκρυναν και ο Κοροβέσης ανάμεσα σε αρκετούς αμυντικούς των "κιτρινόμαυρων" άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έδωσε την ασίστ στον Γεωργίου, ο οποίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε εύστοχα τον πορτιέρο της Ενωσης και έκανε το 2-0.

Στην ανάπαυλα ο Εβαλντ Λίνεν προχώρησε σε δύο διορθωτικές αλλαγές, βάζοντας τον Βαλεντίνο Βλάχο στην θέση του Τάσου Τσουμάγκα και τον Εμίλιο Φουρτάδο στην θέση του Φώντα Φέτση, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του προς το καλύτερο, μιας και ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο "Αγιαξ της Ηπείρου" μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο, ήλεγξε το κέντρο και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ΑΕΚ στις πτέρυγες από τους Γεωργίου και Κοροβέση, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Οσον αφορά την Ενωση, προσπάθησε περισσότερο, έκανε την πρώτη και μοναδική της τελική προσπάθεια στο 55ο λεπτό με μακρινό σουτ του Γκερέιρο, αλλά παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της δεν ήρθε κάποιο γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.

Με την πάροδο του χρόνου έπεσε ο ρυθμός του ματς, με μόνες αξιοσημείωτες στιγμές να είναι η αναγκαστική αλλαγή του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο κι έδωσε την θέση του στον Γιάννη Αραμπατζή, καθώς και το δοκάρι του ΠΑΣ στο 79ο λεπτό, έπειτα από φάουλ του Ντε Βινσέντι.

Ετσι το τελικό αποτέλεσμα (2-0), που ήρθε φυσιολογικά, έβαλε σε... περιπέτειες την ΑΕΚ αναφορικά με την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς απέχει έναν βαθμό από τον 15ο Αρη και έδωσε στον ΠΑΣ τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που τον έφεραν ακόμη πιο κοντά στην πρώτη πεντάδα και την έξοδο στην Ευρώπη.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More