<--! -->

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Το «Αθηνα» αλλαζει το χαρτη της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης και στην Ηπειρο

Συγχωνεύσεις προβλέπει η «Αθηνά», όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο στα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου.

Με την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά προβλέπεται να λειτουργούν μία σχολή του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα, μία στην Ηγουμενίτσα, δύο σχολές στην Άρτα και μία στα Ιωάννινα.

Όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η αλλαγή που περιλαμβάνεται στο σχέδιο αφορά στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της τέχνης το οποίο γίνεται τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής.

Οι βασικές αλλαγές που προβλέπονται στο σχέδιο για το ΤΕΙ Ηπείρου είναι οι ακόλουθες:

-         Το τμήμα Ιχθυοκομίας - Αλιείας που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα απορροφάται από τμήμα Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου, μετονομάζεται σε τμήμα τεχνολογίας αλιείας και υδατοκαλλιεργειών και έχει έδρα το Μεσολόγγι.

-        Τμήμα ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου που λειτουργεί στην Άρτα, απορροφάται από το τμήματα φυτικής παραγωγής, μετονομάζεται σε τμήμα τεχνολογίας- γεωπονίας και παραμένει με έδρα την Άρτα.

 -         Τμήμα Χρηματοκοοικονομικής που λειτουργεί στην Πρέβεζα απορροφάται από το τμήμα λογιστικής της Πρέβεζας και μετονομάζονται σε Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας με έδρα την Πρέβεζα.

-         Τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα, απορροφάται από το τμήμα εφαρμογών ξένων γλωσσών στην ίδια πόλη και παραμένει με έδρα την Ήγουμενίτσα.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More