<--! -->

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Λαμπρη η γιορτη του Ν.Ο.Ι. για τις επιτυχιες της περασμενης χρονιας

Μεγάλες επιτυχίες γνώρισε η Γιαννιώτικη Κωπηλασία τη χρονιά που μας πέρασε. Αποκορύφωμα όλων υπήρξε φυσικά η τέταρτη θέση που κατέλαβαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι πρωταθλητές Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης με την Τετράκωπο των Ανδρών.

Την σπουδαία αυτή διάκριση, μαζί με όλες τις υπόλοιπες επιτυχίες που κατέκτησαν πέρυσι οι αθλητές του σε Παγκόσμιες, Πανευρωπαϊκές και Βαλκανικές διοργανώσεις, καθώς και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας γιόρτασε χθες ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του που έγινε στο εστιατόριο «Όμιλος», στη Λιμνοπούλα.
Πλήθος κόσμου, αθλητές, γονείς, προπονητές και μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. γέμισαν την μεγάλη αίθουσα του «Ομίλου». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ιωαννίνων της  Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Νταλαμάγκας, ο  διευθυντής Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου Σωτήρης Ψημμένος κ.α..

Ο Σωτήρης Στάμος
Ανοίγοντας την βραδιά, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Σωτήρης Στάμος απευθύνθηκε στους αθλητές του Ομίλου και τους προέτρεψε να θεωρήσουν την βράβευσή τους αυτή ως μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της ζωής τους, αφού αποτελεί, όπως είπε, τη στιγμή της δικαίωσης μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας. Τους συμβούλευσε να συνεχίσουν να αθλούνται, σημειώνοντας πως ο αθλητισμός προσφέρει στους νέους σημαντικά εφόδια για την συνέχεια και συνεχάρη τους προπονητές του Ν.Ο.Ι. για τη μεθοδικότητα, την επιμονή και υπομονή που επιδεικνύουν στη δουλειά τους, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα, ώστε ο Ναυτικός Όμιλος να παραμένει επί τόσα πολλά χρόνια πρώτο σωματείο στη χώρα μας, στο άθλημα της Κωπηλασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Στάμος στους γονείς των αθλητών, τους οποίους ευχαρίστησε για την στήριξη που προσφέρουν στα παιδιά τους, τα οποία αγωνίζονται σκληρά για να φτάνουν στις μεγάλες επιτυχίες που κάνουν περήφανες τις οικογένειές τους, τον Όμιλο και την πατρίδα τους.

Το θέμα του προστίμου
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. στα πλαίσια της ομιλίας του αναφέρθηκε στη δικαστική διαμάχη στην οποία έχει εμπλακεί ο Όμιλος με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για το υπέρογκο πρόστιμο των 110.000 ευρώ που του καταλόγισε για παράνομη χρήση της παραλίμνιας δημόσιας έκτασης στη Λιμνοπούλα, στην οποία ο Ν.Ο.Ι. δραστηριοποιείται απ’ το 1954! Η δικαστική αυτή διένεξη είναι σε εξέλιξη και ο κ. Στάμος τόνισε πως αν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση, ο Όμιλος θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του, αφού αδυνατεί να καταβάλλει το τεράστιο αυτό ποσό που ζητά η Κτηματική Υπηρεσία!

Ο Κώστας Τασούλας
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Τασούλας, διαβεβαίωσε πως ο ίδιος θα παρέμβει προσωπικά για το ζήτημα του άδικου, όπως το χαρακτήρισε, προστίμου, ώστε αυτό να επιλυθεί σε διοικητικό και όχι σε δικαστικό επίπεδο. «Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να κλείσει το ιστορικό αυτό σωματείο της πόλης μας που τα τελευταία 60 χρόνια τόσα πολλά έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία και τον Γιαννιώτικο αθλητισμό. Δεν θα πούμε όμως πολλά. Θα αφήσουμε τα λόγια και θα κάνουμε πράξεις. Σύντομα θα είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί, για να γιορτάσουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας με το υπέρογκο πρόστιμο που σήμερα ταλαιπωρεί το Ναυτικό μας Όμιλο», δεσμεύτηκε ο Γιαννιώτης βουλευτής, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων και τις ευχαριστίες του κ. Στάμου.

Ο Παντελής Κολόκας
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Παντελής Κολόκας στο χαιρετισμό του. Αφού τόνισε ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο στόχαστρο της Πολιτείας, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών για το θέμα του προστίμου – μαμούθ που έχει επιβληθεί στο Ν.Ο.Ι. και είπε πως ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έχει ήδη απευθύνει σχετικό έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Ηλ. Θεοδωρίδη, ο οποίος και χειρίζεται αυτή τη στιγμή το θέμα. Ο κ. Κολόκας κλείνοντας ευχήθηκε μία νέα χρονιά με εξίσου μεγάλες επιτυχίες για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων.

Οι βραβεύσεις
Ακολούθησε η βράβευση των Γ. Τσίλη και Γ. Τζιάλλα, καθώς και όλων των αθλητών του Ν.Ο.Ι., συνολικά 76 στον αριθμό, που διακρίθηκαν πέρυσι. Μαζί τους βραβεύτηκαν επίσης ο Γιαννιώτης Ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος, ο επικεφαλής τεχνικός του Ν.Ο.Ι. Θύμιος Βλάχος και οι προπονητές Δημήτρης Δερέκας και Βασίλης Ευθυμίου, για την προσφορά των οποίων στο σωματείο ο κ. Στάμος μίλησε με τα πιο θερμά λόγια. Τέλος, για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του στο Ν.Ο.Ι. την περασμένη χρονιά τιμήθηκε ο απερχόμενος Γεν. Γραμματέας του Ομίλου κ. Θωμάς Βαρδάκας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι παραμένει στον Όμιλο και θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιον τομέα κριθεί αυτό αναγκαίο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More