<--! -->

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Συναντηση των Εταιρων Γνωσης του Προγραμματος VERSO (Εθελοντες για την Ευρωπαϊκη Απασχοληση)

Συνάντηση των Εταίρων Γνώσης του Προγράμματος VERSO (Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση) στα Ιωάννινα από 5-9-2012 έως 7-9-2012 στο Ξενοδοχείο «Ήπειρος Παλλάς» στα Ιωάννινα

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν ερευνητές  από τέσσερα πανεπιστήμια ευρωπαϊκών χωρών(Δανίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ουγγαρίας),   μεταξύ αυτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων -με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπύρο Πανταζή-, πρόκειται να ανταλλάξουν γνώσεις και να  συνθέσουν έναν κατάλογο καλών πρακτικών Εθελοντισμού. Δηλαδή  μια μελέτη στην οποία θα προσδιορίζονται οι παράγοντες που δημιουργούν κοινωνική δυναμική αλλά και οι πρωτοβουλίες που επιτυγχάνουν ή αποτυγχάνουν τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην αντιμετώπιση του θέματος της ανεργίας.

Ο κατάλογος που θα δημιουργηθεί θα προσδιορίζει αποτελεσματικές μορφές εθελοντισμού και θα υποδεικνύει πως οι πρακτικές αυτές μπορούν να μεταφερθούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και πλαίσια ανά την Ευρώπη. Παράλληλα θα αναδεικνύει ορισμένα από τα προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν από την οικογένεια, την αγορά εργασίας ή το κράτος και τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν με νέες μορφές συνεργασίας, δηλαδή με την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και τον εθελοντισμό.

Ο κατάλογος αυτός θα αξιοποιηθεί από τις οχτώ συμμετέχουσες στο πρόγραμμα τοπικές αυτοδιοικήσεις, ανάμεσα σε αυτές και η Περιφέρεια Ηπείρου (ως εταίρος του Προγράμματος), προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική διάδοση και ενσωμάτωση των οδηγιών και των καλών πρακτικών στις πολιτικές των Περιφερειακών αρχών.

Το πρόγραμμα VERSO είναι ένα Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και κατάλληλων πρακτικών εθελοντισμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ανεξάρτητοι ερευνητές και τοπικές αυτοδιοικήσεις καλούνται, για την προώθηση της ευρωπαϊκής απασχόλησης, να εργαστούν από κοινού για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των Ευρωπαίων πολιτών μέσω της μάθησης και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών εθελοντικής εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More