<--! -->

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τρια νησακια στα Συβοτα παραχωρουνται σε ιδιωτες!

Όπως έγινε γνωστό, τον δρόμο της παραχώρησης (και όχι πώλησης) σε ιδιώτες παίρνουν και τρία νησάκια της Ηπείρου, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων, το Μαύρο Όρος, ο Άγιος Νικόλαος και η Μπέλα Βράκα βρίσκονται στη λίστα με τα 30 υπό παραχώρηση σε ιδιώτες νησιά.
Η Κυβέρνηση σκοπεύει μέσα από αυτή την κίνηση να προσελκύσει επενδυτές απ΄ όλο τον κόσμο, που θα δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, κάτι που τη δεδομένη στιγμή φαντάζει θετικό, ειδικά για μια περιοχή σαν την Ήπειρο, που έχει ανάγκη τις επενδύσεις.

Τα νησιά δεν θα πωληθούν, αλλά θα παραχωρηθούν για 45 με 50 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η επιτροπή που ασχολήθηκε με το θέμα, εξέτασε περίπου 500 νησίδες σε όλη τη χώρα (!) και κατέληξε στις 30. Από αυτές –εκτός των τριών της Ηπείρου-, στο Ιόνιο βρίσκονται και άλλες 10 νησίδες, όπως Κύθρος κοντά στο Μεγανήσι, Άγιος Ιωάννης και Στροφάδες (κοντά στη Ζάκυνθο).

Βέβαια, ακόμη δεν έγινε γνωστό το πλαίσιο στο οποίο θα γίνει η συμφωνία με τους επενδυτές. Δεν έχει καθοριστεί δηλαδή, το πώς θα γίνει αυτή η αξιοποίηση και με ποιους όρους.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More