<--! -->

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ν.Ο.Ι. Πρωταθλητης Ελλαδος και στις τζουνιορ κατηγοριες

Μία καινούρια φουρνιά αθλητών που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στους κωπηλατικούς στίβους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά κι εκτός συνόρων, προπονεί αυτή την περίοδο ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.

Το αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα αρχαρίων του Ν.Ο.Ι. αποδείχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, όπου η ΕΚΟΦΝΣ διεξήγαγε τους αγώνες της δεύτερης και τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αρχαρίων αθλητών της Κωπηλασίας.
Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος περίπου 250 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα και φυσικά ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ξεχώρισε σε επίπεδο ομίλων και αναδείχθηκε Πρωταθλητής και στις κατηγορίες… τζούνιορ, κατακτώντας περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλο σωματείο!

Τα πληρώματα του Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν τις εξής διακρίσεις:
*Στο διπλό Σκιφ Αρχαρίων Παίδων χρυσό μετάλλιο για τους Αχιλλέα Μήτση και Χρήστο Παπαδημητρίου.
*Στο Τετραπλό Σκιφ Αρχ. Κορασίδων χρυσό μετάλλιο για τις Παρασκευή Παίδαρου – Αφροδίτη Σιώλου – Ιωσηφίνα Μαρτίνη – Βίκη Κοζανίτη.
*Στο Σκιφ Αρχ. Παίδων ασημένιο μετάλλιο για τον Αχμέτ Ράπη.
*Στο Σκιφ Αρχ. Κορασίδων χάλκινο μετάλλιο για την Μαρία Τσίπη.
*Στο Σκιφ Αρχ. Κορασίδων (12 ετών) χάλκινο μετάλλιο για την Ιωάννα Κοτσινά.

Πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν επίσης ο Αλέξανδρος Δογορίτης που κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Σκιφ Αρχ. Παίδων και οι Αλεξία Κοντοδήμου και Εύη Παπασπύρου που βγήκαν πρώτες στον μικρό τελικό του διπλού Σκιφ Αρχ. Κορασίδων και πήραν την έβδομη θέση στη γενική κατάταξη.

Την ομάδα του Ν.Ο.Ι. συνόδευσαν στο Αργοστόλι οι προπονητές Φώτης Λιόντος και Δημήτρης Δερέκας. Σε δηλώσεις του μετά τους αγώνες ο κ. Δερέκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες των αθλητών του. Όπως ανέφερε, «παρά τη δυσκολία της διοργάνωσης, οι νεαροί αθλητές μας, αντλώντας έμπνευση και από τις επιτυχίες των τέταρτων Ολυμπιονικών του Ν.Ο.Ι. Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα, υπερέβαλαν εαυτούς στους τελευταίους αγώνες της φετινής χρονιάς και διατήρησαν το Ναυτικό Όμιλο στην πρώτη θέση και της κατηγορίας των αρχαρίων».

***
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο επτά επίλεκτοι αθλητές του Ν.Ο.Ι. θα δώσουν τη μάχη των μεταλλίων στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, όπου θα διεξαχθεί το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More