<--! -->

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ολα ετοιμα στους παιδικους και βρεφονηπιακους σταθμους

Πανέτοιμοι για την υποδοχή των μικρών είναι οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών. Από την Διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΚΠΑΠΑ έγινε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες συνθήκες για την έναρξη της νέας χρονιάς καθώς τα προβλήματα ήταν αναπόφευκτα λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεχούς περικοπής πόρων προς την Αυτοδιοίκηση.

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης, αναρτήθηκε οι οριστικοί πίνακες των βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους σταθμούς του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί ανέρχονται στις 2389. Οι ενστάσεις που είχαν κατατεθεί μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων ανέρχονται στις 80 εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 47. Έτσι τελικά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς θα φιλοξενηθούν 1413 παιδιά.

Βασικό κριτήριο με το οποίο έγινε η επιλογή τους αποτέλεσε η εργασία και των δύο γονιών, ενώ ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μονογονεικών οικογενειών, πολυτέκνων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Όπως τόνισε ο κ. Τσουμάνης, εφόσον προκύψουν κενές θέσεις στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αυτές θα καλυφθούν από τους επιλαχόντες. Το ίδιο θα ισχύσει και με τις επιπλέον θέσεις που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

«Η ένταξη 26 τμημάτων στο ΕΣΠΑ και η έγκριση 400 θέσεων αποτέλεσε για μας μία μεγάλη ανάσα. Η οικονομική ενίσχυση και κυρίως οι θέσεις εργασίας μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε με καλύτερους όρους τους παιδικούς σταθμούς. Είναι μία πολύ σημαντική βοήθεια», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεπεραστούν στο σύνολό τους τα προβλήματα που είχαν ανακύψει εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού καθώς εγκρίθηκαν τελικά 63 νέες θέσεις. Οι 15 από αυτές αφορούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διάρκειας έντεκα μηνών και οι υπόλοιπες 48 καλύπτονται από το ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι φέτος ξεκίνησαν την λειτουργία τους τρεις νέοι παιδικοί σταθμοί. Πρόκειται για τους παιδικούς στους Αγίους Αποστόλους, στα Καρδαμίτσια και στο Σταυράκι όπου μεταφέρθηκε στο κτίριο του ΙΕΚ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου, υπερσύγχρονου παιδικού σταθμού στο Βοτανικό. Οι κτιριακές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και στις 10 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι προσφορές για την προμήθεια του εξοπλισμού.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης ανακοίνωσε σήμερα, ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο Οργανισμός θα ενισχυθεί με εβδομήντα άτομα τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Έτσι θα ενισχυθούν σημαντικά όλες οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται σήμερα και θα υπάρξουν τα περιθώρια για την ανάπτυξη και νέων που έχουν σχεδιαστεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More