<--! -->

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποιησεις αποφασισε το δημοτικο συμβουλιο Ιωαννινων

Με κριτήριο να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους πολίτες, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία του Δήμου για την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ για την Πέμπτη το προεδρείο και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα εκτιμήσουν την κατάσταση, μετά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ και άλλων δεδομένων που πιθανόν να υπάρξουν από τις διαβουλεύσεις στην Αθήνα.

Στο Δήμο Ιωαννιτών και σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς να αναστείλουν την λειτουργία τους ούτε την Τετάρτη, ενώ την ίδια ημέρα θα δουλέψει ο τομέας καθαριότητας εξυπηρετώντας μόνο ευαίσθητα σημεία της πόλης.

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας συζητήθηκαν εκτενώς για μία ακόμη φορά στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η οικονομική κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης έρχεται ως αποτέλεσμα των συνεχών περικοπών στους τακτικούς και θεσμοθετημένους πόρους των Δήμων και καθιστά πλέον άμεσα τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Φίλιππας Φίλιος, τόνισε ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση.

Ο κ. Φίλιος επανέλαβε την πρόταση για ένταξη της μισθοδοσίας του προσωπικού των ΟΤΑ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής, όπως συμβαίνει και με τις Περιφέρειες όπως και απευθείας διαπραγμάτευση της Αυτοδιοίκησης με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισε επίσης με έμφαση την αντίθεσή του σε κάθε μορφής εφεδρεία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και σε πιθανή απόπειρα ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών.


[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More