<--! -->

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στο ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. το 13ο Ανεξαρτητο Φεστιβαλ Κινηματογραφου και Πολιτισμου Πατρας

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9 το βράδυ, οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο αίθριο του φιλόξενου ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. τρεις διακριθείσες ταινίες του 13ου Ανεξάρτητου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας.  Την διοργάνωση έχουν αναλάβει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Πατήματα”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλιωτών Ιωαννίνων, ο και ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.  Οι προβολές ξεκίνησαν στο όμορφο Προσήλιο στις 11 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν αυτό το Σάββατο στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ταινίες που θα προβληθούν δύσκολα θα τις παρακολουθήσει κάποιος από την τηλεόραση, όχι εξαιτίας της ποιότητάς τους – η οποία είναι δεδομένη και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχες Ευρωπαϊκές παραγωγές – αλλά εξαιτίας των θεμάτων που πραγματεύονται.  Οι ταινίες που θα παρακολουθήσουν όσοι τυχεροί βρεθούν το Σάββατο στο ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. είναι με σειρά προβολής οι: 1000 Χαμένες μπάλες του γκολφ του Βαγγέλη Καλαϊτζή, οικολογικού περιεχομένου για την επέμβαση που πρόκειται να γίνει σε μια “παρθένα” χερσόνησο της Κρήτης, The happy life του Μίνου Νικολακάκη για τη σημασία των διαπροσωπικών σχέσεων και το W4crisis του Κώστα Εφήμερου που αναφέρεται στη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία της οικονομικής κρίσης. 

Και τις δύο ημέρες η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Σε αυτό συνέβαλε τόσο η εθελοντική δράση των δραστήριων μελών των δύο πολιτιστικών Συλλόγων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όσο και η έμπρακτη υποστήριξη –για δεύτερη χρονιά- σημαντικών επιχειρηματικών δομών της περιοχής, που με πίστη στήριξαν το εγχείρημα από την αρχή: η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η εταιρεία courier ΤΝΤ, το «Ξενοδοχείο Λάκμος» στο Προσήλιο καθώς και το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.).  Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε εσωτερικό χώρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More