<--! -->

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Χαλκινο μεταλλιο για τις Γιαζιτζιδου -Τσιαβου στην κωπηλασια

Δεύτερη μεγάλη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για την Ελλάδα, που πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή της. Πριν από λίγο, οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέλαβαν την 3η θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα μετά το χάλκινο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Ελληνίδες αθλήτριες. «Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο πρωθυπουργός.

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Το κατέκτησαν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι οποίες ύστερα από μια συγκλονιστική κούρσα τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Τα κορίτσια μας διεκδίκησαν με αξιώσεις ακόμη και το χρυσό, ενώ έχασαν το αργυρό στα τελευταία μέτρα από το κινέζικο πλήρωμα των Ξου, Χουάνγκ, για μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε εντυπωσιακά τον μεγάλο τελικό, αλλά μετά τα 1000 μέτρα, οι Βρετανίδες Κόουπλαντ, Χόσκινγκ, πήραν διαφορά ασφαλείας, δείχνοντας τη σαφή ανωτερότητά τους, μπροστά στο κοινό τους στη λίμνη Ντόρνεϊ, που τους αποθέωσε.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Μεγάλη Βρετανία και τη δεύτερη η Κίνα, που πέρασε το ελληνικό πλήρωμα ακριβώς πάνω στην γραμμή τερματισμού.

Η ελληνική κωπηλασία πανηγύρισε το πρωί του Σαββάτου κι άλλη μια διάκριση, καθώς νωρίτερα, οι Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Στέργιος Παπαχρήστος και Γιάννης Χρήστου κατέλαβαν την 4η θέση στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Πρώτη αναδείχθηκε η Μεγάλη Βρετανία, 2η η Αυστραλία και 3ες οι ΗΠΑ.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More