<--! -->

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Οριστικη διακοπη λειτουργιας για το IN-Channel απο το ΕΣΡ

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επιβλήθηκε πρόστιμο 80.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για το τηλεπαιχνίδι Live Quiz, έπειτα από επανειλημμένες κυρώσεις για τον ίδιο λόγο, ενώ πρόστιμο 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Super B του νομού Αχαΐας για τη συνέχιση της μετάδοσης του τηλεπαιχνιδιού Call for Cash.

Με πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε το Star για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση (προβολή του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων κατά την 21.02.2012). Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον Πάτρα TV για μη τήρηση του ενημερωτικού προγράμματος, για παράνομη και συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, ενώ πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Metropolis TV για κακή χρήση γλώσσας.

Σύσταση για τη μετάδοση των exit polls την ημέρα των εκλογών πριν από την προβλεπόμενη ώρα (19:00) έγινε στον Alpha Channel, στο Mega Channel και στο Star καθώς και στον Βήμα FM. Ο ΑΝΤ1 εξαιρέθηκε καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε κατηγορία για τη μετάδοση των exit polls. Όσον αφορά τα στοιχεία της πολιτικής πολυφωνίας της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου τονίστηκε ότι θα εξεταστούν διεξοδικά.

Σχετικά με την άδεια ψηφιακής μετάδοσης επισημάνθηκε ότι έχει εγκριθεί μέχρι τώρα από το Συμβούλιο η ψηφιακή μετάδοση σε 14 σταθμούς στην Αττική και εγκρίνονται και για τον Υμηττό για τα περιφερειακά κανάλια High, Nickelodeon, Attica, Extra, MTV, Mad, Sport TV, 0-6, Kontra, Blue Sky, Channel 9, Τηλεάστυ, Body in Balance (πρώην Shop TV), Sunny Channel (πρώην Κανάλι 10).

Το Συμβούλιο ενέκρινε τις αυξήσεις εταιρικού κεφαλαίου για τον Sentra FM νομού Αττικής από τον όμιλο Πήγασο κατά 500.000 ευρώ και κατά 1 εκατ. ευρώ.

Οριστική διακοπή λειτουργίας, για έλλειψη στοιχείων βιωσιμότητας επιβλήθηκε τέλος στους σταθμούς IΝ-Channel νομού Ιωαννίνων, Seventh Channel νομού Χανίων, Red νομού Δωδεκανήσου και Heart FM νομού Θεσσαλονίκης.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More