<--! -->

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Oλοκληρωνονται τα εργα βελτιωσης στην υψηλοτερη οδικη διαβαση της Ελλαδας στην Ηπειρο!

Τις πύλες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων πέρασε χθες αντιπροσωπεία της πρώην κοινότητας Καλαρρυτών Ιωαννίνων και εκπροσώπων Συλλόγων Ηπειρωτών. Η αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από τους κ.κ. Χρήστο Κοταρέλας τέως πρόεδρο της κοινότητας Καλαρρυτών, Αποστόλη Σακογιάννη πρόεδρο του πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτών και Νίκη Χύτα πρόεδρο πανηπειρωτικού Συλλόγου Τρικάλων συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Οι φορείς με την επίσκεψή τους στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θέλησαν να ευχαριστήσουν τον κ. Μιχαλάκη και ταυτόχρονα τους συνεργάτες του για τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος σχετικά με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης της οδού που συνδέει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο μέσω της διάβασης Ανθούσα - Αυχένας Μπάρου - Καλαρρύτες - Ματσούκι, ένα ζήτημα που απασχόλησε επί σειρά ετών.

Ο κ. Μιχαλάκης διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας ότι εντός του καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτοστρώσεις του εναπομείναντος τμήματος 8 χλμ. περίπου, καθώς έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, υπάρχουν οι εγκρίσεις από την Περιφέρεια, καθώς και το ανάλογο κονδύλι για την αποπεράτωση του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οδική σύνδεση είναι το δεύτερο σημείο επικοινωνίας των δυο νομών Τρικάλων - Ιωαννίνων μετά βέβαια την Εγνατία Οδό. Για τη βελτίωση της βατότητας του δρόμου συνεργάστηκαν άψογα οι Υπηρεσίες των πρώην νομαρχιών Τρικάλων και Ιωαννίνων με τους νομάρχες κ.κ. Ηλία Βλαχογιάννη και Καχριμάνη αντίστοιχα. Η βελτίωση της βατότητας της οδού δημιούργησε ένα νέο ρεύμα εκδρομέων, επισκεπτών, διερχόμενων πολιτών, οι οποίοι εκτός από τους Καλαρρύτες και το Ματσούκι, συνεχίζουν προς τα υπόλοιπα χωριά των Τζουμέρκων - Άρτας - Ιωαννίνων.

Τέλος να υπογραμμιστεί ότι η οδός από την Ανθούσα - Αυχένας Μπάρου - Καλαρρύτες - Ματσούκι διασχίζει το υψηλότερο σημείο με υψόμετρο 1905 μέτρα, αποτελώντας την υψηλότερη οδική διάβαση στην Ελλάδα.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More