<--! -->

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ημεριδα για το ποδηλατο στα Ιωαννινα

Ημερίδα με θέμα το ποδήλατο στα Γιάννινα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Απριλίου στις δέκα και μισή το πρωί, στο χώρο του δημοτικού θεάτρου στα Παλιά Σφαγεία.

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος CYCLO- Πόλεις δικυκλιστών, τοπικές ευκαιρίες για ανάπτυξη της αειφόρου μετακίνησης και του τουρισμού, που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος όπως και του στρατηγικού σχεδίου για την ενσωμάτωση χρήσης του ποδηλάτου στον αστικό σχεδιασμό των Ιωαννίνων ενώ θα παρουσιαστούν και συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων τελευταίας γενιάς.

To έργο «CYCLO» αφορά την προώθηση βιώσιμων σχεδίων χρήσης του ποδήλατου στις μικρές και μεσαίες πόλεις ενσωματώνοντας υποδομές χρήσης κατά τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Η βασική ιδέα του έργου βασίζεται στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς εντός πόλης με χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον, ενώ η δημιουργία νέων υποδομών και υπηρεσιών καθώς και η εφαρμογή καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας τόσο των μόνιμων κατοίκων των πόλεων όσο και τον επισκεπτών.

Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη ποδηλατικών συστημάτων μετακίνησης στις περιοχές των εταίρων του έργου και η ευαισθητοποίηση των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, της κοινωνίας και των πολιτών σχετικά με τη χρήση του ποδήλατου ως μέσο μετακίνησης εντός πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More