<--! -->

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ξεκινανε τον Απριλιο οι εργασιες για το Μουσειο Αργυροτεχνιας

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για το έργο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων το οποίο θα δημιουργηθεί σε τμήμα της Ακρόπολης Ιτς Καλέ, στο Κάστρο.

Για την εκτέλεση του έργου αυτού, όπως είναι γνωστό, έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Δήμου Ιωαννιτών.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν ο απολογισμός των ενεργειών μέχρι τον Μάρτιο του 2012 και ο προγραμματισμός δράσεων για τους επόμενους μήνες για το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες αποκατάστασης τμήματος του Κάστρου για τη δημιουργία του Μουσείου Αργυροτεχνίας θα απορροφήσουν το 65% του προϋπολογισμού αυτού, οι ειδικές εκθετικές εργασίες και οι εργασίες συγκρότησης, τεκμηρίωσης, συντήρησης, επιμέλειας, συλλογής και εποπτικού υλικού θα απορροφήσουν το 24% και οι λοιπές εργασίες εξοπλισμού, ειδικού φωτισμού, πολυμεσικών διαδραστικών εφαρμογών, πληροφόρησης και ενημέρωσης το υπόλοιπο 11% του προϋπολογισμού.

Για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης τμήματος του Κάστρου έχει αναδειχθεί ήδη, μετά από διαγωνισμό, ο ανάδοχος ο οποίος έχει ξεκινήσει τις προκαταρκτικές εργασίες, όπως αδειοδοτήσεις, οργάνωση εργοταξίου κι άλλα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η έναρξη των εργασιών προβλέπεται στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου και η ολοκλήρωσή τους σε 900 ημερολογιακές ημέρες.

Στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Μαΐου προβλέπεται να διοργανωθεί η εναρκτήρια εκδήλωση, η οποία θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και κύριο στόχο τη συμμετοχή και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να αγκαλιάσει το υπό ίδρυση Μουσείο.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας, εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού η Προισταμένη της 8ης Εφορίας Βαρβάρα Παπαδοπούλου και ο προϊστάμενος του τμήματος μελετών και έργων αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και εκ μέρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς η Γενική Διευθύντρια Ασπασία Λούβη, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Μουσείων Έλια Βλάχου και η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Βικτωρία Πάκου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More