<--! -->

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συναντηση του Δημαρχου Ιωαννιτων με τον Συνδεσμο Ελληνοσερβικης Φιλιας

Με τον δήμαρχο Ιωαννιτων, Φίλιππα Φίλιο, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας, τον οποίο ενημέρωσε για τόσο για τη δραστηριότητα του Συνδέσμου όσο και για μια σειρά σκέψεων – προτάσεων που αφορούν σε κοινές δράσεις.

Το συμβούλιο ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για το ενδιαφέρον που έχει δείξει μέχρι τώρα σε ότι αφορά τον Σύνδεσμο και του πρότεινε μεταξύ των άλλων τα εξής:

-         Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδελφοποίησης του δήμου Ιωαννιτών με τον δήμο του Ποζάρεβατς, και εφόσον ο δήμος το επιθυμεί ο Σύνδεσμος να αναλάβει πρωτοβουλία διερεύνησης ενδιαφέροντος αδελφοποίησης και με άλλες πόλεις της Σερβίας.

-         Ζήτησε να εφοδιαστεί με διαφημιστικό υλικό το οποίο ο Σύνδεσμος και θα προωθήσει σε τουριστικούς φορείς της Σερβίας, όπως το υπουργείο πολιτισμού, τον αντίστοιχο ΕΟΤ της Σερβίας τους Σερβοελληνικούς συνδέσμους που λειτουργούν στη Σερβία και αλλού.

Πάντα στην λογική προβολής της πόλης και με αφορμή τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσής της το διοικητικό συμβούλιο ενημέρωσε τον κ. Φίλιο ότι έχει έρθει σε επαφή με στελέχη της κρατικής σερβικής τηλεόρασης και τους ζήτησε να κάνει ένα αφιέρωμα για την εν λόγο επέτειο. Με τις επαφές αυτές ο Σύνδεσμος διαπίστωσε ότι οι Σέρβοι δεν γνωρίζουν τόσα πολλά για την πόλη μας και κυρίως δεν γνωρίζουν την ευκολία επίσκεψης – πρόσβασης σε αυτήν, μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας.

Στα πλαίσια επίσης των εορταστικών εκδηλώσεων για τα εκατόχρονα της πόλης προτάθηκε η ένταξη χορευτικών, μουσικών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σέρβικων σχημάτων. Γενικά εκ μέρους του Συνδέσμου τονίστηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί μια συνεργασία σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό επίπεδο (ανταλλαγές με Φιλαρμονική, χορευτικά, λαϊκή ορχήστρα, εικαστικά τμήματα κλπ) με αντίστοιχα σερβικά.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου πρότεινε ακόμη την οργάνωση μιας εκδήλωσης για τους σέρβικης καταγωγής συμπολίτες μας, μια και σε αυτή υπάρχουν οικογένειες όπως οι Οβρένοβιτς, Σταμένκοβιτς, Λεύκοβιτς και άλλες, που έχουν εγκατασταθεί εδώ πριν από πολλές δεκαετίες.

Εκτός αυτού ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να στηρίξει την πρόταση του Συνδέσμου προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να αποτελέσει αντικείμενο πτυχιακής εργασίας ή διατριβής το θέμα της παρουσίας των Σέρβων στην περιοχή μας.

Ένα θέμα που συζητήθηκε επίσης είναι η διοργάνωση ημερίδας για την προσφορά των Συνδέσμων που λειτουργούν στην πόλη μας. Υπάρχουν, εκτός από τον δικό μας Σύνδεσμο, οι Σύνδεσμοι Ελληνογαλλικής φιλίας, Ελληνοσουηδικής φιλίας, Ελληνοιταλικής φιλίας.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο γνωστοποίησε στον δήμαρχο της πόλης την απόφασή του όπως μετά το τέλος των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Τζαβέλα ο Σύνδεσμος επιθυμεί την υιοθέτησή της με στόχο τον καθαρισμό της, την περιποίησή της σε συνεργασία πάντα με την υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας του δήμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More