<--! -->

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Μελέτη για οικονομική αναζωογονηση των αγροτικων περιοχων της Ηπειρου

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις-έργα των δήμων της περιφέρειας Ηπείρου που προκρίθηκαν στη μελέτη «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος 2007-2013».

Τη μελέτη εκπόνησε η ΕΔΑ περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ και τη συμμετοχή των δήμων της περιφέρειας. Στόχος της δράσης είναι η οικονομική αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών και η συγκράτηση του πληθυσμού τους.

Ο τελικός αριθμός των προτάσεων-έργων που προκρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν από τους 18 δήμους των τεσσάρων επιλεγμένων περιοχών ανέρχεται σε 110, με συνολικό προϋπολογισμό 55.787.817,82 ευρώ.

Οι προτάσεις-έργα που τελικά προκρίθηκαν αφορούν, κατά κύριο λόγο, έργα βελτίωσης και ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, εσωτερικής οδοποιίας, αντιπλημμυρικά, καθώς και έργα προώθησης της επισκεψιμότητας σε επισημασμένες περιοχές. Μάλιστα, δεν έλειψε ο προβληματισμός για την κατάθεση μικρού αριθμού προτάσεων για έργα ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και για δράσεις προώθησης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, για τα επιλέξιμα έργα που έχουν περιληφθεί στα ολοκληρωμένα σχέδια αναμένεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους δήμους, που θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου.

Οι επιλέξιμες περιοχές της περιφέρειας Ηπείρου για «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης» είναι:
Πεδινή περιοχή 'Αρτας - Πρέβεζας
Ορεινές περιοχές 'Αρτας - Ιωαννίνων
Πεδινές - ημιορεινές περιοχές Πρέβεζας - Θεσπρωτίας
Ευρύτερη περιοχή Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Την ενημέρωση για την πορεία της μελέτης πραγματοποίησαν εκ μέρους της ΕΔΑ περιφέρειας Ηπείρου ο κ. Μ. Ματσάγκας και εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ η κ. Μ. Στεργίου και ο κ. Ηλ. Μώκος. Την ενημερωτική συνάντηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Κόνιτσας Π. Γαργάλας, Μετσόβου Ν. Τσομπίκος, Πωγωνίου Κ. Καψάλης, Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελές, Κ. Τζουμέρκων Χρ. Χασιάκος, Φιλιππιάδας Δ. Γιολδάσης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ηπείρου του ΓΕΩΤΕΕ Σπ. Μπαλαμπέκος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More