<--! -->

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

600 εκατ. ευρω για τους πεντε αξονες της Εγνατιας Οδου

Στα 600 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των πέντε κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού και στο πλαίσιο αυτό οριστικές μελέτες πραγματοποιούνται για τον άξονα της Ηπείρου, από την Εγνατία μέχρι την Κακαβιά, προκαταρτικές για τον άξονα Ηγουμενίτσας-Σαγιάδας και κατά τμήματα μελετάται το οδικό τμήμα Ξάνθη-Εχίνος-ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του χθες σε τμήματα του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού «Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας», ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, δήλωσε σχετικά ότι το συγκεκριμένο «έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Η σύμβαση έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έχει παρουσιαστεί στην Αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση και μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του τμήματος από Στρυμονικό έως ανισόπεδο κόμβο Χριστού, προϋπολογισμού 147.600.000 ευρώ».

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες, ενώ προβλέπεται η παράδοση τμημάτων σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η σύμβαση αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής του κάθετου άξονα «Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας» και περιλαμβάνει δύο τμήματα.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More