<--! -->

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Επιτυχημενη η πρωτη δωδεκαωρη "εμπειρια" TEDx στα Ιωαννινα

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε σε όσους βρέθηκαν την Τετάρτη 29/5 στο Δημοτικό Πολυχώρο στα παλιά σφαγεία, η εκδήλωση TEDxIoanninaLive. Πάνω από 150 συμμετέχοντες, είχαν  την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία: έναν καταιγισμό ιδεών από κορυφαίους διανοητές, ακτιβιστές κι επιστήμονες απ´ όλο τον κόσμο,  σε απευθείας ζωντανή  μετάδοση από το ΤED2012 που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια.

Και παρόλο που η μέρα ήταν αφιερωμένη στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, κι αφορούσε την επιστήμη, το περιβάλλον, την συμμετοχή των πολιτών και τις πόλεις του μέλλοντος, οι παράλληλες δράσεις στα διαλείμματα, ήταν γεμάτες από ζωντανή jazz μουσική, χορό, διαδραστικά θεατρικά και επιδαπέδια παιχνίδια σκέψης και αλληλογνωριμίας και φυσικά, ανταλλαγή απόψεων, με άφθονο καφέ, τοπικό κρασί και καλό φαγητό.  Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που σημαντική μερίδα θεατών, βρέθηκε ενεργά παρούσα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πολύωρη εκδήλωση.

Σημειώνουμε, ότι το TEDxIoanninaLive, πραγματοποιήθηκε από τριανταμελή ομάδα συμπολιτών μας, με την επιπλέον βοήθεια πενήντα εθελοντών, κυρίως φοιτητών και νέων επιστημόνων, την ηθική συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και την ουσιαστική χορηγική υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων που προσέφεραν, σε είδος, ότι χρειάστηκε η διοργάνωση, όπως και το κόστος ενοικίασης του Δημοτικού Πολυχώρου.

Κι η προσπάθεια ευτυχώς, δεν θα σταματήσει εδώ. Ήδη έχει προγραμματιστεί κι η επόμενη εκδήλωση σε περίπου έναν μήνα, στις 5 Απριλίου. Αυτή τη φορά με την φυσική παρουσία διακεκριμένων Ελλήνων ομιλητών στη σκηνή του TEDxIoanninaChange, αλλά και την απευθείας σύνδεση ζωντανά με ένα πολυεθνικό πάνελ ομιλητών στο Βερολίνο. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στους χώρους των Ιστορικών Αρχείων στο Σουφαρί Σεράι.

Αναμένουμε λοιπόν. Περισσότερες πληροφορίες μπορούμε φυσικά να έχουμε συνεχώς,  μέσω της ιστοσελίδας www.tedxioannina.com και την παρουσία του TEDxIoannina σε facebook και twitter.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More