<--! -->

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ανακοινωση για την επιχορηγηση και τις δραστηριοτητες του Πνευματικου Κεντρου

Με αφορμή δηλώσεις και σχόλια που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, για τις δραστηριότητες της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης» του Δήμου Ιωαννιτών,  γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Στη διάρκεια του 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η επιχορήγηση  από το δήμο ανήλθε στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε το σύνολο των συγχωνευμένων επιχειρήσεων (πρώην Κοινωφελείς Επιχειρήσεις  Δημοτικών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Περάματος, Παμβώτιδας, Ανατολής και Μπιζανίου, καθώς  και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης).  

Με το ποσό αυτό καλύφθηκαν όλες οι λειτουργικές δαπάνες των δομών της επιχείρησης  (Ωδείο, Φιλαρμονική, Σχολές Μοντέρνου και Παραδοσιακού  χορού , Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Εικαστικό Εργαστήρι) που εξυπηρετούν όλες τις Δημοτικές Ενότητες και υλοποιήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που αγκαλιάστηκε και αναγνωρίστηκε από τους πολίτες με τη  μαζική συμμετοχή τους σε όλα τα δρώμενα και τις δραστηριότητές της. Επίσης εξοφλήθηκε ένα μεγάλο μέρος, περίπου 700.000 ευρώ, των χρεών  των συγχωνευόμενων Επιχειρήσεων από το έτος 2006 έως το 2010  (προμηθευτές και μισθοδοσία).

Ο δήμος μας έχει την υποχρέωση προς τους πολίτες του, να διαθέτει περισσότερα από το μικρό ποσοστό του 2% του προϋπολογισμού του (που διαθέτει σήμερα) για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον,  τη  Νεολαία και Άθληση και ειδικότερα σήμερα, γιατί αυτές οι δραστηριότητες  αποτελούν μια όαση ελπίδας στη ζοφερή πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε.

Αρκεί αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου αυτό το πράττει με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των συνδημοτών μας και προσηλωμένη στους στόχους της επιχείρησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More